Live

Orban: Scrisoarea Comisiei de la Veneția a fost trimisă în presă pe filiera Tudorel Toader. Avem zeci de argumente la solicitare

Data publicării:
Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, neagă că a ținut ascunsă scrisoarea Comisiei de la Veneția care este adresată lui și președintelui Senatului, Anca Dragu. El a precizat că a fost transmisă în presă pe filiera Tudorel Toader – Renate Weber și că nu a primit oficial documentul.

“Scrisoarea a fost transmisă în presă cel mai probabil pe filiera Tudorel Toader, care s-a numit pe sine din partea României în Comisia de la Veneția, Tudorel Toader – Renate Weber. Scrisoarea oficial nu a ajuns până la ședința Birourilor Permanente Reunite la mine, ca președinte al Camerei. Am verificat și la Senat, nici la doamna președinte Anca Dragu.

Nimeni n-a ascuns nimic, este o minciună gogonată. În momentul în care o voi primi oficial, o vom pune în BPR, vom cere un punct de vedere din partea Comsiilor Juridice și vom formula un răspuns.

Din ce am văzut, este o scrisoare în care președintele Comisiei de la Veneția cere niște puncte de vedere și explicații legate de motivațiile care stau la baza demiterii, înainte de încetarea mandatului, a Avocatului Poporului. Avem zeci de argumente și vom trimite un răspuns exhaustiv, astfel încât Comisia de la Veneția să înțeleagă foarte bine de ce am luat decizia de a înceta mandatul unui avocat al PSD”, a afirmat, joi, liderul PNL, Ludovic Orban.

Comisia de la Veneția a trimis președinților celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, o scrisoare prin care cere “bazele și elementele juridice” care au dus la demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, catalogând-o ca o “decizie grea”.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ludovic Orban, despre rocada candidaților PSD și PNL: Se schimbă ca șosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute

Comisia de la Veneţia critică Ungaria pentru înfiinţarea „Biroului de protejare a suveranităţii”

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Românul din Suedia cu plăcuțe M...PSD a intrat în politică. Cărui partid s-a alăturat Răzvan Ştefănescu

Partenerii noștri