Live

Primăria București susține că demolarea trotuarului care împiedica autobuzele să vireze corect pe Pasajul Ciurel face parte din proiect

Data publicării:

Trotuarul de pe breteaua Pasajului Ciurel care face legătura dintre Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței a fost demolat miercuri, după apariția unor imagini cu autobuze obligate să meargă cu două roți pe trotuar. Primăria București a anunțat acum că demolarea face parte din proiect și nu este vorba despre o lucrare suplimentară.

Inițial, sensurile de mers de pe breteaua care făcea legătura între bulevardul Virtuții și pasajul Ciurel au fost despărțite prin stâlpișori, însă autobuzele nu puteau efectua virajul fără a urca pe trotuar. Ulterior, acel stâlpișori au fost eliminați, pentru ca autobuzul să poată efectua virajul fără să mai urce pe troatuar. Circulația din sens opus era inexistentă, întrucât acel sens nu fusese deschis.

Miercuri, trotuarul de pe breteaua Pasajului Ciurel, care face legătura dintre Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței, a fost demolat. Primăria București susține că lucrările care se desfășoară în prezent la bretea fac parte din proiect și nu este vorba de lucrări suplimentare.

Potrivit Primăriei, "astfel, în cadrul proiectului se realizează banda de extindere a Șoselei Virtuții pe sensul Crângași-Lujerului, conform planurilor pentru acest obiectiv. Breteaua B se va racorda la șoseaua extinsă. Inițial, breteaua era racordată fără această extindere, temporar, pentru a se asigura funcționalitatea Nodului până la definitivarea lucrărilor de termoficare/canalizare".

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

UPDATE. Circulația tramvaielor a fost reluată pe Podul Ciurel din București, după un blocaj de aproximativ o oră

G4Media: Trotuarele de pe pasajul Ciurel, demolate imediat după inaugurare. Se lățesc benzile de circulație, ca să încapă și autobuzele

Un șofer a filmat cum urcă autobuzele pe noul Pod Ciurel: Jumătate pe bandă, jumătate pe trotuar

Gabriela Firea, despre podul Ciurel: Efectele privind fluidizarea traficului în zona de vest a Capitalei sunt vizibile

Partenerii noștri