Live

Profesorii nevaccinați și care refuză să fie testați nu vor mai preda fizic peste pragul de 6 la mie. Cîmpeanu: Să se odihnească puțin

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Inquam Photos - Ilona Andrei

Profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu au făcut-o, nu au trecut prin boală și nici nu vor să se testeze nu vor mai putea preda fizic, atunci când pragul de infectare cu coronavirus va fi mai mare de 6 la mie. "Să se odihnească puțin", a fost mesajul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Vorbim de acces nediscriminatoriu până la pragul de 6 la mie. Peste 6 la mie, acei colegi care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, care nu au trecut prin boală și nici nu s-au vaccinat, în aceste cazuri va fi posibilitatea de testare la fiecare 72 de ore.

Dacă nici nu s-au vaccinat, nici nu doresc să fie testași – testarea fiind asigurată de DSP, o pot face și în privat, dar nu decontăm cheltuielile – în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi care au posibilitatea să se vaccineze și nu au făcut-o, nici nu au trecut prin boală, nici nu vor să se testeze la fiecare 72 de ore..

Până la 6 la mie să se odihnească puțin", a declarat ministrul Educației.

El a explicat și ce înseamnă această "odihnă" la care ss-a referit: "Nu concediați. Până la coborârea ratei de incidență sub 6 la mie să se odihnească puțin".

"E greu de înțeles - să ai posibilitatea să te vaccinezi și să nu o faci, evident în situații în care nu sunt constrângeri de natură medicală", a subliniat el.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar

Două fetiţe au fost rănite într-un atac cu cuţitul lângă o şcoală din Franța. Agresorul a fost reţinut

Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală

Partidul Comunist din Rusia nu vrea lecții de golf în școli: „Un joc al imperialiștilor bogați”

Partenerii noștri