De ce pot pliculețele împotriva răcelii să facă mai mult rău decât bine
Atenţie cu ce vă trataţi împotriva gripei. Plicurile împotriva răcelii vă pot face mai mult rău decât bine. Potrivit unei analize InfoCons, acestea conţin foarte mult zahăr şi aditivi alimentari.
Cafeaua riscă să devină un produs de lux
Au murit după ce ar fi mâncat macrou congelat
Român aflat pe lista Most Wanted, prins în Italia
Regele Charles și-a reluat activitățile publice
O plajă din Constanța s-a transformat într-o baltă uriașă
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 30 aprilie
Incendiu și explozii la o clădire din Sectorul 1 al Capitalei
Povestea asistentei care a salvat vieți în Al Doilea Război Mondial alături de medicul Gafencu
Orfelinatele groazei din anii '90 n-au dispărut
În ceea ce priveşte aditivii alimentari, produsele au prezentat între 1 și 10 aditivi. Majoritatea pliculeţelor testate au peste 5 E-uri.
De asemenea, îndulcitorii au putut fi și ei observați în produsele studiate. Zaharina a fost regăsită în 7 dintre acestea, iar aspartamul în 6.
Aşadar, pliculeţele care ar trebui să ne trateze de gripă şi răceală, au o cantitate foarte mare de zahăr şi aditivi. De exemplu, potrivit organizaţiei non-guvernamentale InfoCons, un pliculeţ de aproape 15 grame, are un conţinut de zahăr de aproape 13 grame.
Însă, unele dintre produsele testate nu au specificat pe etichetă care este cantitatea de zahăr folosită. Din punct de vedere al conținutului de sodiu, 40% din produse au înregistrat cantități de sare, variind între 42,2 și 135,8 miligrame, cu 5% mai mult față de studiul din 2018.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News