Live

SRI: Credem că autorii atacurilor cibernetice asupra spitalelor sunt chinezi

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Specialiștii Centrului Național Cyberint din cadrul SRI suspectează că autorii atacurilor cibernetice asupra spitalelor din România sunt din China, informează reprezentanții Serviciului.

Centrul Național Cyberint are suspiciunea că atacatorii sistemelor informatice din unele spitale din România sunt de origine chineză, au precizat reprezentanții Serviciului Român de Informații.

„În legătură cu atacurile ciberbetice de la spitale, Centrul Naţional Cyberint suspectează că atacatorii sunt de origine chineză. Au fost luate în calcul orele la care hackerii chinezi au fost activi şi indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare”, a transmis SRI într-un comunicat.

„Au fost luate în calcul luând orele la care hackerii chinezi au fost activi și indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare”, a precizat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Patru spitale au fost afectate de atacul cibernetic: București, Huși, Dorohoi și Alba, au precizat, joi, reprezentanții SRI.

De asemenea, tot joi, Sorina Pintea anunța că cinci spitale din Capitală au fost afectate.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul ministrul al Sănătăţii Sorina Pintea a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare mită

„Ai câștigat 400 de lei cu ocazia aniversării companiei”. Hackerii au găsit o nouă modalitate pentru a-i înșela pe români

Ucraina a premiat mai mulți hackeri pentru atacurile cibernetice împotriva Rusiei - BBC

CNN: Hackerii anti-Kremlin s-au răzbunat pe Putin pentru uciderea lui Alexei Navalnîi

Partenerii noștri