Live

VIDEO. Vulpe lovită de o mașină pe un bulevard din București

Data publicării:

O vulpe a fost lovită joi seară de o mașină, în Sectorul 3 al Capitalei, pe bulevardul Nicolae Grigorescu. Animalul rănit s-a refugiat la marginea drumului, de unde a fost salvat de reprezentanții unui ONG.

-O mașină a lovit-o, nici măcar nu s-a oprit, nu l-a interesat. E foarte speriată, e lovită la picioarele din spate.

Cei care au văzut vulpea au sunat la Autoritatea pentru supravegherea și protecția animalelor, unde nu au găsit pe nimeni, și la Poliția Locală. Primii care au ajuns la fața locului au fost reprezentanții unui ONG care au tranchilizat vulpea.

Reprezentant ONG pentru protecția animalelor: Dacă va fi cazul, vom interveni chirurgical. Nu cred că va mai putea fi redată în libertate și o vom păstra noi pentru că noi avem cel mai mare centru veterinar și adăpost pentru animale la Uzunu.

Tudor Ionescu, consilier general la Primăria Bucureşti: Mesajul meu public, fiind vorba de o vulpe, de o specie sălbatică de animal, scopul oricărui animal e să fie returnat în natură și el să poată să-și continue viața în sălbăticie, așa cum este normal. Dacă animalele sălbatice sunt ținute în captivitate, ele nefiind obișnuite cu această privațiune de libertate, se pot schigiui, se pot mușca, e un stres care nu e normal.

Anul trecut, în luna noiembrie, o vulpe a fost filmată în zona Ion Mihalache a Capitalei. După câteva zile, animalul a fost capturat de angajații Fundației Visul Luanei. Vulpea era într-o stare bună de sănătate și a fost vaccinată antirabic.

Editor web: A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vulpea era cel mai bun prieten al omului în trecut. Descoperirea inedită făcută de oamenii de știință

Zeci de căprioare moarte și cadavrele altor animale sălbatice au fost găsite pe un câmp din Timiș și Arad. Este al doilea caz recent

O vulpe și-a făcut culcuș pe terasa unei familii din Jibou. Oamenii au cerut ajutorul autorităților

Câți bani poți primi dacă găsești un șacal sau o vulpe moarte și anunți laboratoarele sanitar-veterinare

Partenerii noștri