VIDEO. Vulpe lovită de o mașină pe un bulevard din București

Data publicării:
vulpe

O vulpe a fost lovită joi seară de o mașină, în Sectorul 3 al Capitalei, pe bulevardul Nicolae Grigorescu. Animalul rănit s-a refugiat la marginea drumului, de unde a fost salvat de reprezentanții unui ONG.

-O mașină a lovit-o, nici măcar nu s-a oprit, nu l-a interesat. E foarte speriată, e lovită la picioarele din spate.

Cei care au văzut vulpea au sunat la Autoritatea pentru supravegherea și protecția animalelor, unde nu au găsit pe nimeni, și la Poliția Locală. Primii care au ajuns la fața locului au fost reprezentanții unui ONG care au tranchilizat vulpea.

Reprezentant ONG pentru protecția animalelor: Dacă va fi cazul, vom interveni chirurgical. Nu cred că va mai putea fi redată în libertate și o vom păstra noi pentru că noi avem cel mai mare centru veterinar și adăpost pentru animale la Uzunu.

Tudor Ionescu, consilier general la Primăria Bucureşti: Mesajul meu public, fiind vorba de o vulpe, de o specie sălbatică de animal, scopul oricărui animal e să fie returnat în natură și el să poată să-și continue viața în sălbăticie, așa cum este normal. Dacă animalele sălbatice sunt ținute în captivitate, ele nefiind obișnuite cu această privațiune de libertate, se pot schigiui, se pot mușca, e un stres care nu e normal.

Anul trecut, în luna noiembrie, o vulpe a fost filmată în zona Ion Mihalache a Capitalei. După câteva zile, animalul a fost capturat de angajații Fundației Visul Luanei. Vulpea era într-o stare bună de sănătate și a fost vaccinată antirabic.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri