Live

Mihaela Triculescu, șefa ANAF, va fi demisă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: gov.ro

Mihaela Triculescu, șefa ANAF, va fi demisă de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Aceasta era considerată o apropiată a lui Darius Vâlcov, care astăzi și-a dat demisia din funcția de consilier pe probleme economice al premierului.

Mihaela Triculescu a fost numită la șefia Fiscului la începutul acestui an. Ea este de profesie economist și a lucrat la mai multe firme în mediul privat.

Potrivit Recorder.ro, înainte de a fi numită șefă la ANAF, Mihaela Triculescu a fost șefa compartimentului financiar-contabil al firmei de curățenie a Primăriei Cârcea din județul Dolj.

Însă, după numai două luni, același Eugen Teodorovici a decis să preia de la preşedintele ANAF o parte semnficativă din atribuţiile de a stabili procedurile de administrare a impozitelor şi taxelor. Astfel, ministrul finanțelor a dobândit dreptul de a emite ordine și instrucțiuni pe aspecte care acum sunt strict în competența președintelui ANAF.

Așadar, Mihaela Triculescu a rămas în funcție doar cu rol consultativ.

Ea a fost numită la conducerea ANAF după ce Ionuţ Mişa a fost demis pe motiv că Fiscul nu a avut suficiente încasări pe timpul mandatul său.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul amână taxa pe lux. Boloş: Impozitul de 0,5% pentru casele și mașinile scumpe, amânat până la 30 septembrie

Gabriel Resources și RMGC au deschis mai multe procese prin care contestă sechestrul pus de statul român pe acțiunile companiei

Fiscul spune că dacă nu primești bon fiscal la coafor sau frizerie poți cere să fii tuns gratis

Partenerii noștri