Mihaela Triculescu, șefa ANAF, va fi demisă

Data actualizării: Data publicării:
mihaela-triculescu-govro
Foto: gov.ro

Mihaela Triculescu, șefa ANAF, va fi demisă de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Aceasta era considerată o apropiată a lui Darius Vâlcov, care astăzi și-a dat demisia din funcția de consilier pe probleme economice al premierului.

Mihaela Triculescu a fost numită la șefia Fiscului la începutul acestui an. Ea este de profesie economist și a lucrat la mai multe firme în mediul privat.

Potrivit Recorder.ro, înainte de a fi numită șefă la ANAF, Mihaela Triculescu a fost șefa compartimentului financiar-contabil al firmei de curățenie a Primăriei Cârcea din județul Dolj.

Însă, după numai două luni, același Eugen Teodorovici a decis să preia de la preşedintele ANAF o parte semnficativă din atribuţiile de a stabili procedurile de administrare a impozitelor şi taxelor. Astfel, ministrul finanțelor a dobândit dreptul de a emite ordine și instrucțiuni pe aspecte care acum sunt strict în competența președintelui ANAF.

Așadar, Mihaela Triculescu a rămas în funcție doar cu rol consultativ.

Ea a fost numită la conducerea ANAF după ce Ionuţ Mişa a fost demis pe motiv că Fiscul nu a avut suficiente încasări pe timpul mandatul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri