Live

Teodorovici: Există şanse ca salariul minim să crească înainte de 1 ianuarie 2019

Data publicării:

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 2.050 lei înainte de 1 ianuarie 2019, spune, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. El a precizat că la minister se face o analiză în acest sens.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea



„Cel târziu de la 1 ianuarie 2019 (va creşte salariul minim pe economie n.r). Discutăm la Finanţe. La Ministerul de Finanţe eşti obligat să faci o analiză pe fiecare posibilitate. Analizăm absolut tot. Şi un astfel de scenariu. O să discutăm în Guvern. Sunt şanse. Este o decizie care se va lua în urma unei analize pe care Ministerul de Finanţe o face, o discutăm în Guvern”, a spus Teodorovici la România TV, citat de Agerpres.
Întrebat dacă sunt şanse ca salariul minim să crească la 2.050 lei la final de an, ministrul Finanţelor a răspuns: „Da. Am spus cel târziu (la 1 ianuarie 2019, n.r.). Dacă am spus cel târziu, e implicit că poate fi mai devreme. Când mai devreme? Vedem care sunt calculele, propuneri. Se face această analiză la Finanţe”.
Totodată, Eugen Teodorovici, a mai spus că se va şti exact de unde vor veni sumele după rectificarea pe care Guvernul intenţionează să o facă în noiembrie.
În prezent, salariul minim este de 1.900 lei brut/lună.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Statul recunoaște că situația în economie merge prost”. Amnistia fiscală dezvăluie măsurile greșite din trecut

Ciucă anunță ștergerea accesoriilor pentru firmele care-și plătesc datoriile până pe 25 noiembrie. Cei care achită la timp, bonusați

Ciolacu: Sunt făcute calcule pentru a crește pragul de impozitare a pensiilor. „Am cerut ministrului de Finanțe să îmi facă o simulare”

Marcel Boloș anunţă că banii pentru pensii există şi vor fi viraţi la timp: În bugetul de pensii nu este nicio gaură

Partenerii noștri