Live

Avertizare de uragan în Florida. Autoritățile au declarat stare de urgență

Data actualizării: Data publicării:
Avertizare de uragan în Florida. Autoritățile au declarat stare de urgență. FOTO: Profimedia Images

Furtuna tropicală Idalia, care s-a format duminică în Caraibe, în apropiere de sud-estul Mexicului, se îndreaptă spre Florida, unde se aşteaptă să ajungă miercuri dimineaţa ca uragan.

Luni, la ora 00:00 GMT, Idalia se afla la 165 de kilometri est de insula mexicană Cozumel, având o intensitate a vântului de până la 75 km/h, a indicat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC).

Potrivit unei hărţi a centrului cu proiecţia traiectoriei furtunii Idalia, aceasta nu ar trebui să se apropie de teritoriul mexican, dar este de aşteptat să devină uragan în ascensiunea sa din Golful Mexic spre Florida, unde urmează să ajungă în nord-vestul statului miercuri dimineaţa.

O avertizare de uragan a fost emisă de NHC pentru o mare parte din vestul Floridei, unde guvernatorul Ron DeSantis a declarat stare de urgenţă în 33 de comitate, scrie Agerpres.

În statul mexican Quintana Roo, unde se află Cancun şi alte staţiuni de pe Costa Maya, Idalia a adus precipitaţii şi mase de nori care au afectat planurile turiştilor pentru ultimul weekend al vacanţei de vară. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini ca după război în Noua Caledonie. Tancuri pe străzi, 600 de soldați au fost trimiși să deblocheze drumul spre aeroport

Trei români au anunţat autorităţile că se află în Noua Caledonie, devastată de revolte și violențe. Precizările Ministerului de Externe

Statul Florida elimină prin lege referinţele la schimbările climatice

Violențe și proteste în Noua Caledonie, sute de persoane arestate, drumuri baricadate. "Totul, în proporţie de 80%, e distrus"

Partenerii noștri