Live

Galerie Foto China a fotografiat întreaga suprafață a planetei Marte, după ce vehiculul său spațial a survolat "Planeta Roşie" de peste 1.300 de ori

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Weibo/China Aerospace Science and Technology Corporation

Un vehicul spaţial chinez fără echipaj uman a obţinut imagini care acoperă întreaga suprafaţă a planetei Marte, inclusiv fotografii de la polul sudic al acesteia, după ce a survolat "Planeta Roşie" de peste 1.300 de ori de la începutul anului trecut, a anunţat miercuri presa de stat chineză, citată de Reuters.

Misiunea Tianwen-1 a ajuns cu bine pe Marte în februarie 2021, în cadrul primei misiuni spaţiale chineze pe această planetă. Un rover robotizat a fost trimis cu succes pe scoarţa marţiană, iar o sondă monitorizează "Planeta Roşie" din spaţiu.

Printre imaginile realizate de pe orbită se află şi primele fotografii chineze cu polul sudic marţian, unde se află aproape toate resursele de apă ale acestei planete, scrie Agerpres.

În 2018, o sondă orbitală administrată de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a descoperit apă sub gheaţa care acoperă polul sudic al planetei Marte.

Sursa foto: Weibo/China Aerospace Science and Technology Corporation

Localizarea apei subterane reprezintă un element cheie pentru stabilirea potenţialului acestei planete de a susţine viaţa, precum şi de a furniza o resursă permanentă pentru o viitoare misiune de explorare umană în acea zonă.

Printre alte imagini obţinute de misiunea Tianwen-1 se află fotografii cu canionul lung de 4.000 de kilometri Valles Marineris şi cu cratere de impact formate într-o regiune nordică de pe Marte, denumită Arabia Terra.

Tianwen-1 a trimis pe Pământ şi imagini de înaltă rezoluţie cu marginile vastului crater Maunder, precum şi o imagine realizată de pe o orbită foarte joasă ce prezintă Ascraeus Mons, un "vulcan-scut" înalt de 18.000 de metri, care a fost detectat în premieră de sonda Mariner 9 lansată de NASA în urmă cu peste cinci decenii.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tragedie în China: O porțiune dintr-o autostradă s-a prăbușit. Cel puțin 24 de oameni au murit

"Fujian", cel mai modern portavion al Chinei, începe testele pe mare

China vrea să facă pace între Hamas și Fatah. Grupările palestiniene s-au întâlnit la Beijing

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Partenerii noștri