Live

Grecia anunță că va primi un lot de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID înainte de sfârșitul anului

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Ministrul grec al sănătății a anunțat, marți, că Grecia va primi doze ale vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca începând cu luna decembrie a acestui an, relatează Agerpres.

Conform unui interviu acordat unei televiziuni locale, ministrul Kikilias a spus că va primi vaccinul în mai multe tranșe între decembrie 2020 și ianuarie-iunie 2021, dacă acesta va trece de a patra fază a testelor clinice. El a spus că se așteaptă ca această parte a testelor să fie finalizată în luna noiembrie.

„Vom începe cu 700.000 de doze în decembrie, care vor fi o doză simplă sau dublă, iar totalul se va ridica la 3 milioane de doze”, a subliniat el.

Guvernul grec a reînnoit obligaţia de a purta mască în spațiile publice atât pentru angajaţi cât şi pentru clienţi şi a reintrodus ture prin rotaţie pentru a decongestiona transportul public. Funcţionarii care fac parte din grupurile de risc vor putea lucra de la distanţă până la 31 august.

Potrivit ultimelor date, Grecia a înregistrat de la începerea pandemiei 7.222 cazuri de COVID-19 - dintre care peste 23 % sunt legate de călătoriile în străinătate - şi 230 de decese provocate de noul coronavirus.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri