Live

MAE: Operaţiune dificilă de repatriere a unui grup de români din Siria, prin Turcia

Data actualizării: Data publicării:
Sursa: GettyImages

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi, repatrierea cu succes a unui grup format din 15 persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, cetățeni sirieni. Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadelor României la Damasc, Ankara, a Consulatului General al României la Istanbul și a Consulului onorific al României la Iskenderun.

Grupul format din cele 15 persoane a părăsit Siria la data de 5 august 2019 pe cale terestră către Turcia, de unde și-au continuat deplasarea spre România, pe ruta Hatay – Istanbul – București. Pe toată durata perioadei în care s-au aflat în compania reprezentanților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României, cetățenilor români și membrilor de familie li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenței și protecției consulare.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile turce pentru facilitarea intrării grupului în Republica Turcia, asigurarea cazării cetățenilor români și a membrilor de familie.

Din 2011 de la începutul Războiului Civil şi până în prezent din Siria au fost repatriaţi 784 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora.

Redactor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciprul se alătură țărilor UE care vor repatrierea refugiaților sirieni

Oficial al SUA: Atacul Israelului în Iran a fost „foarte limitat”. Avioane israeliene au lovit un radar de lângă o instalație nucleară

Ciprul propune expulzarea refugiaților sirieni din Europa înapoi în „zonele sigure” din Siria

Kurzii comit „crime de război” în centrele din Siria unde îi țin închiși pe jihadiști. Amnesty International: SUA joacă un rol central

Partenerii noștri