Live

Video&Foto Scurgere de gaz la o uzină chimică din India: 13 morți și peste 1.000 de oameni spitalizați

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Cel puțin 13 oameni au murit și circa o mie de oameni au ajuns la spital după o puternică scurgere de gaz la o uzină chimică din sudul-estul Indiei, în orașul Visakhapatnam, relatează BBC.

Peste 1.000 de persoane au fost spitalizate joi dimineaţă în oraşul Visakhapatnam din sud-estul Indiei în urma unei scurgeri de gaz la o uzină chimică.

„Cel puţin 1.000 de persoane din zone situate în jurul scurgerii de gaz au fost aduse la diferite spitale publice sau private din Visakhapatnam”, a declarat doctorul Naik, coordonatorul spitalelor din district, menţionând că bilanţul ar putea fi mult mai mare.

„Este încă dimineaţa devreme şi există oameni care dorm în casele lor şi care sunt inconştienţi. Autorităţile caută şi prin case. Facem eforturi să-i aducem pe oameni la spital”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Într-un prim bilanţ provizoriu, poliţia a anunţat că cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Numărul persoanelor decedate a crescut ulterior la 13.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat că a discutat cu oficiali din Ministerul de Interne şi ai Autorităţii naţionale de gestionare a dezastrelor, care monitorizează criza.

„Mă rog pentru siguranţa şi sănătatea tuturor în Visakhapatnam”, a transmis Modi pe Twitter.

Uzina LG Polymers, unde a avut loc incidentul, este proprietatea companiei sud-coreene de baterii LG Chemical şi fabrică produse din polistiren, conform site-ului propriu. Materia primă, stiren, este foarte inflamabilă şi la ardere degajă un gaz otrăvitor.

Incidentul de joi aduce în memorie tragedia din 1984 de la Bhopal, în centrul Indiei, când o scurge de gaz de la uzina companiei americane Union Carbide a ucis mii de oameni.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un panou publicitar uriaș s-a prăbușit în India în timpul unei furtuni: 12 morți și cel puțin 60 de răniți

BBC: Bărbatul care a câștigat lupta cu industria cărbunelui și a salvat o pădure uriașă de la distrugere

Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi

Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Partenerii noștri