Live

Un șofer român de TIR a primit o amendă de 2,2 milioane de euro în Franța

Data publicării:
Foto: Gulliver/Getty Images

Un șofer de TIR din România a primit o amendă colosală după ce a fost prins transportând 5,2 tone de tutun de contrabandă, informează NordLittoral.

Bărbatul de 35 de ani a fost oprit la Coquelles, în nordul Franței, pentru a fi controlat, iar șoferul nu a putut prezenta documente privind originea celor cinci tone de tutun.

Aurel Andrei Neacșu a recunoscut în fața vameșilor că nu este prima dată când face astfel astfel de transporturi, livrând anterior peste 2 tone de tutun în Marea Britanie.

Anchetatorii au dezvăluit că șoferul român a fost urmărit încă de când a plecat în cursă. "Am făcut asta pentru a obține bani pentru familia mea. Urma să primesc 8.000 de euro", a spus Neacșu. Românul a povestit că a fost abordat într-o parcare de un bărbat. L-a urmat la un depozit unde a încărcat marfa, pe teritoriul Belgiei.

Neacșu spus că regretă faptele și că a mărturisit tot, iar cazierul său este curat. Fapta sa se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare și o amendă consistentă.

Reprezentantul vamal a estimat valoarea țigărilor de contrabandă la 2,17 milioane de euro și a cerut o amendă echivalentă pentru șoferul român, în timp ce procurorii au cerut instanței o pedeapsă de 1 an de închisoare.

Instanța l-a condamnat pe Aurel Andrei Neacșu la 12 ani de închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și o amendă de 2,17 milioane de euro.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

21 Aprilie - Ziua Națională împotriva Traficului Ilicit. Stop Contrabanda: Record de capturi de țigări de contrabandă în 2024 în Sud

Contrabanda cu țigări este cea mai des întâlnită infracțiune la frontiere

Un șofer de TIR a fost oprit de poliție în timp ce mergea pe autostrada A1 cu piciorul pe geam

Un șofer din Suceava, care fugea de polițiști, a făcut accident. Motivul pentru care a refuzat să oprească la semnalul agenților

Partenerii noștri