Live

Miliardarul chinez Jack Ma a dispărut din propriul său show de televiziune, după un discurs controversat

Data publicării:
Miliardarul chinez Jack Ma. FOTO: Profimedia Images

Miliardarul chinez Jack Ma a fost înlocuit din emisiunea Africa’s Business Heroes, un show de talent dedicat antreprenorilor, după ce a avut un discurs critic la adresa autorităţilor chineze.

Jack Ma a fost înlocuit din rolul de jurat al emisiunii, fotografia sa a fost scoasă de pe site-ul show-ului, el nemaiapărând nici în clipul de prezentare al emisiunii.

Absența lui Jack Ma a venit la scurt timp după ce a criticat autoritățile de reglementare din China și băncile sale de stat, a transmis World Today News.

O ofertă publică de 37 miliarde de dolari a companiei sale Ant Group a fost suspendată după ce a ținut discursul. De atunci nu a mai fost văzut în public.

În urma discursului, Beijingul a declanşat o anchetă în legătură cu Alibaba, compania lui Ma, în privința unor presupuse practici monopoliste.  

Un purtător de cuvânt al Alibaba a declarat că Ma nu a mai apărut în finala show-ului de talente din cauza programului încărcat. Chiar dacă finala a fost înregistrată în luna noiembrie, ea va fi difuzată în primăvară.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O tornadă a făcut ravagii în China. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți

SUA și China vor coopera pentru protejarea urșilor panda

Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern (CNN)

China „va încerca să influențeze alegerile din SUA”. Blinken: „Avem dovezi”

Partenerii noștri