Live

Scurgeri la o centrală nucleară din Germania

Data publicării:
Scurgeri la o centrală nucleară din Germania. Foto: Profimedia Images

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere produsă în interiorul unității. Defecțiunea nu a compromis securitatea, dar ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a anunțat luni ministerul, potrivit Reuters.

Aparatele au arătat că sunt scurgeri la o centrală nucleară din Germania și este nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână, în timpul căreia operațiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcționeze și anul viitor, a adăugat ministerul.

Isar 2, situată în landul Bavaria din sudul țării, urma să fie oprită la sfârșitul anului, conform planului Germaniei de eliminare treptată a energiei nucleare.

Războiul din Ucraina și prăbușirea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind să mențină deschise până anul viitor două dintre cele trei centrale nucleare.

Ministerul Mediului a declarat că împreună cu Ministerul Economiei „examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și punerea în aplicare a planului de rezervă".

Operatorul centralei Isar 2 a anunțat că reactorul ar putea continua să funcționeze până la data planificată de oprire, potrivit Ministerului Mediului. Dar oprirea de o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala va funcționa și anul viitor, au stabilit specialiștii.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Un rus a fost arestat după ce a înjunghiat doi ucraineni, în Germania

Acţiunile de spionaj ale Rusiei nu vor împiedica sprijinul NATO pentru Ucraina, afirmă Stoltenberg

Caz șocant în Gorj. Un copil ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei. DIICOT a deschis dosar penal pentru trafic de minori

Partenerii noștri