Scurgeri la o centrală nucleară din Germania

Data publicării:
Isar 2 nuclear power plant
Scurgeri la o centrală nucleară din Germania. Foto: Profimedia Images

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere produsă în interiorul unității. Defecțiunea nu a compromis securitatea, dar ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a anunțat luni ministerul, potrivit Reuters.

Aparatele au arătat că sunt scurgeri la o centrală nucleară din Germania și este nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână, în timpul căreia operațiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcționeze și anul viitor, a adăugat ministerul.

Isar 2, situată în landul Bavaria din sudul țării, urma să fie oprită la sfârșitul anului, conform planului Germaniei de eliminare treptată a energiei nucleare.

Războiul din Ucraina și prăbușirea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind să mențină deschise până anul viitor două dintre cele trei centrale nucleare.

Ministerul Mediului a declarat că împreună cu Ministerul Economiei „examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și punerea în aplicare a planului de rezervă".

Operatorul centralei Isar 2 a anunțat că reactorul ar putea continua să funcționeze până la data planificată de oprire, potrivit Ministerului Mediului. Dar oprirea de o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala va funcționa și anul viitor, au stabilit specialiștii.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri