Live

SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru prinderea unui hacker rus

Data actualizării: Data publicării:
Dacă este condamnat, Mihail Matveiev riscă peste 20 de ani de închisoare. Foto: FBI.gov

Statele Unite oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru prinderea unui hacker rus suspectat că de atacuri cibernetice asupra poliţiei din Washington, unor şcoli și unor spitale.

Mihail Matveiev este acuzat că a folosit un ransomware precum LockBit, Babuk şi Hive pentru a extorca din Rusia cel puţin 200 de milioane de dolari, potrivit Departamentului american de Justiţie.

Hackerul ar fi "criptat şi luat ca ostatic datele multor victime, în special spitale, şcoli, asociaţii şi poliţie" precum cea din Washington, a declarat procurorul federal din New Jersey, Philip Sellinger.

El ar fi folosit mai multe nume false, cum ar fi "Wazawaka", "m1x" sau "Boriselcin".

Dacă este condamnat, Mihail Matveiev riscă peste 20 de ani de închisoare. Foto: FBI.gov

Ransomware-ul folosit accede la sistemele informatice vulnerabile pentru a cripta sau a fura date. Hackerii cer apoi o răscumpărare, ameninţând că nu vor decripta aceste informaţii sau că le vor publica.

Departamentul de Stat a oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru orice informaţie care conduce la arestarea şi condamnarea lui.

Dacă este condamnat, Mihail Matveiev riscă peste 20 de ani de închisoare.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Polonia vrea să aibă „cele mai bune relații posibile cu SUA, indiferent de cine e la putere”. Sikorski: „Nu mai facem aceleași greșeli”

O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe. Șoferul a murit pe loc

Povestea adolescentului care a ajuns cel mai căutat criminal cibernetic din Europa. Ce condamnare a primit pentru 30.000 de infracțiuni

Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Partenerii noștri