Live

Eroul din Paris, supranumit „Spiderman”, a primit cetățenie franceză și un loc de muncă, anunță Macron

Data actualizării: Data publicării:

Mamoudou Gassama, bărbatul din Mali fără documente care a salvat un copil atârnat la balcon în Paris, va primit cetățenia franceză și va fi angajat ca pompier, a anunțat președintele Emmanuel Macron.

Mamoudou Gassama, supranumit „Spiderman”, a devenit celebru în Franța după ce s-a cățărat, sâmbătă, pe un bloc, la etajul patru, pentru a salva un copil atârnat de balcon.

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, este migrant din Mali și locuia ilegal în Paris.

Mamoudou Gassama s-a întâlnit luni cu președintele Franței, Emannuel Macron, care i-a oferit cetățenia franceză, dar și un loc de muncă ca pompier. Tânărul a primit, de asemenea, și o medalie de curaj de la Macron, informează BBC.

Purtând blugi şi o cămaşă cu mâneca scurtă, Mamoudou Gassama a vorbit luni dimineaţa, timp de câteva minute cu şeful statului în faţa camerelor, după care întâlnirea a continuat în privat.

La invitaţia preşedintelui, tânărul a povestit circumstanţele actului său de curaj.

„Bravo”, a lansat Emmanuel Macron, potrivit News.ro.

„Această faptă de un imens curaj, credincioasă valorilor solidarităţii Republicii noastre, trebuie să-i deschidă uşile comunităţii noastre naţionale”, a scris duminică seara, pe Twitter, un purtător de cuvânt al Guvernului, Benjamin Griveaux

„Nu m-aş fi gândit că într-o zi mă voi întâlni cu preşedintele Republicii franceze. Muncesc la Paris, trec adesea pe lângă Elysée, dar nu m-aş fi gândit vreodată că voi intra în Elysée", a declarat el emoţionat la BFMTV Diaby Gassama, fratele salvatorului, precizând că acesta, sosit în septembrie 2017, ”trăieşte într-un cămin şi este o situaţie foarte gravă”.

Într-un comunicat transmis duminică seara, SOS Racisme cere „ministrului de Interne să regularizeze situaţia domnului Gassama, care a dat dovadă de un curaj pe cât de rar, pe atât de admirabil”.

Mamoudou Gassama a escaladat etajele inferioare ale unui bloc pentru a salva copilul, sub privirile martorilor care au urmărit scena cu sufletul la gură. Într-un final, tânărul l-a ridicat pe copil în siguranţă, în aplauzele celor de jos.

Filmuleţul cu evenimentul fericit a adunat două milioane şi jumătate de vizualizări pe Facebook în doar câteva ore.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Preşedintele Consiliului European: „Orice proiect democratic este, prin natura sa, muritor”

Macron face apel pentru o apărare europeană mai puternică: „Europa ar putea muri, nu suntem echipaţi pentru a face faţă riscurilor”

Emmanuel Macron a jucat un meci în scop caritabil cu fotbaliști celebri. Președintele Franței a dat chiar gol din penalty

Partenerii noștri