Live

Iker Casillas, victima hackerilor. Aceștia i-au postat pe contul de Twitter un mesaj prin care anunța că este gay

Data actualizării: Data publicării:
Iker Casillas a fost victima hackerilor, care i-au postat pe contul de Twitter un mesaj prin care anunța că este homosexual Foto: Profimedia Images

Fostul mare portar Iker Casillas, campion mondial cu naţionala de fotbal a Spaniei în 2010, a anunţat că a fost victima hackerilor, după ce pe contul său verificat de Twitter a fost postat un mesaj în care sportivul recunoștea public că ar fi homosexual, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Contul meu a fost spart. Din fericire, acum totul este în ordine. Le cer scuze tuturor celor care mă urmăresc. Şi, bineînţeles, toate scuzele mele comunităţii LGBT”, a reacţionat Iker Casillas, duminică după-amiază, după ce a şters mesajul care ar fi fost postat de hackeri și care a provocat o adevărată undă de șoc pe rețelele sociale.

În cursul zilei de duminică, pe contul său de Twitter a fost publicat următorul mesaj: „Sper că mă veţi respecta: sunt gay”.

Ulterior, fostul său coechipier la naţionala Spaniei, Carles Puyol, a răspuns cu un mesaj ironic, sugerând că nu este vorba de un anunţ real: „Este timpul să povestim despre relaţia noastră, Iker”, a scris Puyol, însoţind mesajul său cu emoticoane.

Ulterior, și el și-a cerut scuze de la comunitatea LGBT pentru gluma proastă:

„Am făcut o greșeală. Îmi pare rău pentru o glumă nereușită, făcută fără rea intenție și absolut deplasată. Înțeleg că s-ar putea să fi rănit sensibilități. Tot respectul și sprijinul meu pentru comunitatea LGTBIQA+”, a scris Carles Puyol pe Twitter.

În vârstă de 41 de ani, Iker Casillas, fostă vedetă a lui Real Madrid, este o mare figură a sportului spaniol după ce între 2008 şi 2012 a reușit să câștige cu echipa naționala două titluri europene și unul mondial.

Relaţia sa foarte mediatizată cu ziarista Sara Carbonero, pe care a sărutat-o în direct imediat după câştigarea CM 2010 și cu care are doi copii, a făcut deliciul presei, înaintea răsunătoarei lor despărţiri din 2021.

Iker Casillas a sărutat-o pe iubita sa, jurnalista Sara Carbonero, în direct, în timp ce aceasta îl intervieva după câștigarea titlului mondial în 2010 Foto: Profimedia Images

Celebrul portar spaniol a fost unul dintre „veteranii” fotbalului, activând pe teren până în 2019, când în timpul unui antrenament a suferit un infarct și a fost operat de urgență. Despărțirea de Sara Carbonero s-a produs doi ani mai târziu, în plină pandemie.

Joshua Cavallo, singurul fotbalist care și-a recunoscut homosexualitatea

Mesajele publicate pe conturile lui Casillas şi Puyol l-au făcut să reacţioneze pe Joshua Cavallo, singurul fotbalist care şi-a recunoscut homosexualitatea şi care evoluează într-un campionat de primă divizie, în cel al Australiei (A-League).

„Iker Casillas şi Carles Puyol glumesc şi se distrează pe tema coming-out-ului în fotbal, e trist. Este o experienţă dificilă prin care trebuie să treacă orice persoană din comunitatea LGBTQ+. Să văd cum modelele mele şi legende ale acestui sport se amuză pe seama coming-out-ului şi a comunităţii mele este dincolo de orice lipsă de respect”, a scris Cavallo.

În urmă cu un an, în octombrie 2021, mijlocaşul, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a postat pe reţelele sociale un videoclip în care spunea: „Sunt fotbalist şi sunt gay”. Postarea a avut 7 milioane de vizualizări în 24 de ore.

În Spania, a treia ţară din lume care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, în 2005, deschiderea către LGBT+ rămâne un tabu în fotbalul profesionist masculin. Până în prezent, niciun jucător în activitate din La Liga nu a anunțat că ar fi făcut acest pas.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primul politician transgender din Rusia a anunțat că revine la genul său inițial: „Am realizat că sunt bărbat în postul mare”

Hackerii susținuți de China devin tot mai periculoși. Marea Britanie și SUA trag un semnal de alarmă

Capcana prin care un bărbat din Gorj a pierdut toți banii împrumutați de la bancă: „Vedeam săgeata cum se plimbă pe telefonul meu”

Trei femei din comunitatea LGBT au murit după ce un bărbat le-a incendiat locuința din Buenos Aires unde se aflau

Partenerii noștri