Bacalaureat 2022. Absolvenții de liceu susțin examenul la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie

Data publicării:
5 elevi in timpul examenului
Absolvenții de liceu susțin examenul la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, la BAC 2022 FOTO: Profimedia Images

Candidații la Bacalaureat 2022 susțin azi examenul la proba obligatorie a profilului, respectiv la Matematică sau la Istorie. Luni, 20 iunie, au susținut prima probă scrisă de la BAC 2022, cea de Limba română. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație publică subiectele și baremul de corectare pentru probele de Matematică și Istorie la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, iar subiectele pot fi consultate și pe Digi24.ro, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Bacalaureat 2022, Matematică

Cei care au studiat timp de 4 ani la profil real vor da examen, marți, la Matematică, iar cei care au studiat la profil uman vor da examen la Istorie. Probele încep la ora 9.00. După ce vor primi subiectele, candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a le rezolva.

La matematică, sunt patru variante de subiecte, în funcție de specializare: matematică-informatică, științe ale naturii, tehnologic și pedagogic.

Bacalaureat 2022, Istorie

Istoria este probă obligatorie pentru profilul uman. De asemenea, este probă obligatorie pentru filiera vocaţională - profil artistic, toate specializările; - profil sportiv, toate specializările; - profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar, educator-puericultor; - profil teologic, toate specializările.

Timpul de lucru pentru fiecare probă scrisă la BAC 2022 este de trei ore.

Contestații și rezultate Bacalaureat 2022

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

După probele de Limba română, Matematică și Istorie, miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri