O tânără din Suceava a picat BAC-ul anul acesta cu două note de 10 și media generală 8.15

Data actualizării: Data publicării:
eleva suparata din cauza rezultatului primit
Harta dezastrului la Bacalaureat. La un liceu din Dolj, din doi candidați a reușit doar unul. Situația e și mai critică la alte licee. FOTO: Getty Images

O absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Suceava a picat examenul de Bacalaureat 2022, deși a obținut media generală 8.15. Este singura din cei 243 de absolvenți ai acestei instituții de învățământ care nu a promovat examenul, iar cazul ei este unul special.

Tânăra, despre care profesorii au spus că a fost „o elevă de nota 10”, potrivit Monitorul de Suceava, a luat 10 la Matematică și Logică, însă la Limba română a fost notată cu doar 4.45, în timp ce pentru a promova examenul avea nevoie de cel puțin 5.00.

La proba respectivă, din cauza emoțiilor și a stresului, i s-a făcut rău, astfel încât examenul la Limba română a durat pentru ea mai puțin de jumătate de oră, potrivit sursei citate.

Doi absolvenți ai colegiului din Suceava au obținut la Bacalaureat 2022 medii generale de 10, iar alți 40 de candidați au avut medii de peste 9.50.

La nivel național, rata de promovare la Bacalaureat 2022, după rezolvarea contestaţiilor, a fost de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele înregistrate înainte de contestaţii, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Urmare a acestor contestaţii în continuare au fost schimbate foarte multe note. Este vorba de 30.377 de note care au fost mărite în urma contestaţiilor şi 15.986 de note care au fost micşorate în urma contestaţiilor. 2.752 de note nu au fost modificate. Luând în calcul toate aceste aspecte, rata de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea iulie 2022, este de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele înregistrate înainte de contestaţii. Această diferenţă între 1,5 şi 2% se păstrează în fiecare dintre anii din urmă - creştere a ratei de promovare în urma contestaţiilor. Este clar că avem foarte multe lucruri de îmbunătăţit în procesul de evaluare”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri