Exclusiv Ministrul Digitalizării: România va avea un program național pentru drone. Putem să și exportăm

Data actualizării: Data publicării:
o dronă pe cer
Foto: Profimedia Images

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a spus la Interviurile Digi24.ro că România va avea un program național pentru drone, la care va participa un consorțiu format din mai multe entități. El nu a precizat însă când va fi lansat acest program.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„E un proiect pe care l-am discutat informal până acum. Avem tineri remarcabili care dezvoltă drone. Avem drone care au autonomie de 6 ore”, a explicat el.

„Am stabilit cu domnii Oprea și Tîlvăr (ministrul Economiei și ministrul Apărării, n.r.) să facem un program național de drone în România. E mult spus că vom produce drone pentru armată. Ne propunem să vedem unde suntem ca nivel de cercetare și mai apoi ministerul Economiei are programe pentru producție. Și, evident, putem să producem nu doar pentru România, putem să exportăm”, a explicat el.

„Ne propunem să avem un program național pentru drone. E vorba de un consorțiu format din mai multe entități. E prematur să vă spun când va fi lansat programul”, a mai spus Ivan.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri