Video Imagini inedite filmate în Parcul Național Neamț, unde doi zimbri se luptă pe un teren acoperit cu zăpadă

Data publicării:
zimbri care se lupta in natura
Imagini cu zimbri surprinși în Parcul Național Vânători Neamț. Foto: Captură video

Doi zimbri au fost filmați în mediul lor natural, în Parcul Natural Vânători Neamț, în timp ce se luptau pe un teren acoperit un zăpadă. "Un adevărat fight club", așa au numit imaginile reprezentanții Romsilva, care a făcut publice imaginile.

Cei doi zimbri au fost filmați în timpul unei misiuni de monitorizare a zimbrilor din parcul din județul Neamț, notează Mediafax.

„Un adevărat Fight Club în Parcul Natural Vânători Neamț. Imaginile extraordinare și rare cu doi zimbri masculi care se luptă au fost filmate de colegul nostru Lică Balmoj în cadrul unei acțiuni de monitorizare a zimbrilor din Parcul Natural Vânători Neamț. Specialiștii Romsilva monitorizează permanent exemplarele de zimbri din parc”, au scris pe Facebook reprezentanții Romsilva, alături de filmarea cu cei doi zimbri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit specialiștilor Romsilva, zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

La două secole de la dispariția din fauna României, zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în țara în 1958. Treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț. Acolo sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă. În prezent, în parc sunt 44 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri