Galerie Foto Imagini spectaculoase cu cei 15 elefanți migratori din China care se odihnesc după călătoria de 500 km

Data actualizării: Data publicării:
elefanti-migratori-china (5)
Cei 15 elefanți migratori din China se odihnesc după călătoria de 500 km FOTO: Profimedia Images

Celebra turmă de elefanți migratori din China s-a oprit pentru o odihnă, după o călătorie lungă de deja 15 luni, departe de habitatul lor natural. Aventurile elefanților au captivat lumea întreagă.

Autoritățile au mobilizat resurse masive pentru a monitoriza turma și a ține animalele uriașe departe de zonele rezidențiale. Potrivit presei chineze, brigada de pompieri forestieri din Yunnan a declarat că o echipă formată din opt persoane urmărește elefanții 24 de ore pe zi, atât la sol, cât și din aer, cu drona.

În cea mai recentă actualizare a călătoriei, autoritățile au spus că turma de elefanți asiatici sălbatici a ajuns într-o pădure de lângă localitatea rurală Xiyang, în Yunnan, la aproximativ 90 km sud-vest de orașul Kunming.

Imaginile surprinse din drone îi arată pe elefanți culcați în pădure, odihnindu-se după călătoria lor lungă și istovitoare.

Cei 15 elefanți migratori din China se odihnesc după călătoria de 500 km FOTO: Profimedia Images
Cei 15 elefanți migratori din China se odihnesc după călătoria de 500 km FOTO: Profimedia Images

Luni, peste 410 de angajați din servicii de urgență, 374 de vehicule și 14 drone au fost desfășurate în zona în care se află elefanții. Oamenii le-au dus animalelor mai mult de două tone de hrană și au luat din nou măsuri pentru a-i ține la distanță de zonele locuite.

„Pe unele secțiuni de drumuri va fi restricționat temporar traficul și vom asigura condiții pentru ca elefanții să se deplaseze în liniște către destinația lor (n.n. - elefanții se îndreaptă acum spre rezervația din care au plecat în urmă cu 15 luni)”, a declarat un oficial pentru presa chineză, citată de The Guardian.

Autoritățile se chinuie să înțeleagă de ce grupul de 16 elefanți s-a pus în mișcare anul trecut. Potrivit Xinhua, în noiembrie, ei au ajuns în provincia Yunnan, unde o femelă a născut un pui și au stat pe loc timp de cinci luni, după care și-au reînceput călătoria, pe 16 aprilie.

O săptămână mai târziu, doi elefanți au părăsit grupul, astfel că au mai rămas 15 în aventura către nord. Grupul pare acum să se întoarcă în rezervația din care au plecat.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri