Un tânăr din Bistrița-Năsăud își antrena câinii ca să atace alte animale și posta filmările pe rețelele sociale

Data publicării:
doi caini in lesa
Un tânăr din Bistrița-Năsăud își antrena câinii ca să atace alte animale FOTO: Getty Images

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii bistriţeni în urma apariţiei unor imagini pe o reţea socială în care acesta îşi antrena câinii să atace alte animale, potrivit comunicatului de presă remis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

"Astăzi, 25 iulie, în baza probatoriului administrat într-o cauză penală aflată în instrumentarea poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, din Piatra Fântânele. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor. Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada aprilie-iunie 2022, acesta şi-ar fi asmuţit câinii pe care-i deţinea asupra altor câini, provocându-le răni şi suferinţă. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma vizualizării unor imagini video, postate pe o reţea de socializare", precizează comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Pentru documentarea cauzei, poliţiştii au efectuat şi o percheziţie la locuinţa tânărului, de unde au ridicat mai multe documente relevante pentru caz.

De asemenea, s-a emis un ordin de plasare, unul dintre câinii folosiţi la comiterea infracţiunii fiind preluat şi plasat în adăpost.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Potrivit legii privind protecţia animalelor, este interzisă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, iar pedeapsa pentru această infracţiune este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri