Produse tradiționale românești. Fabrica unde se face din nou magiun ca pe vremea străbunicilor

Data actualizării: Data publicării:
magiun

Pe timpul comuniştilor, cea mai mare parte a producţiei mergea la export. Pentru oamenii de rând, era o delicatesă aproape imposibil de găsit în galantare. Magiunul de prune de Topoloveni e astăzi la fel de apreciat, graţie reţetei sale delicioase, fără strop de zahăr, inspirată din bunele tradiţii ale gospodinelor din Argeş.

Doar fructele bine-coapte se folosesc la magiun. După ce sunt culese cu atenţie, se fierb cât e ziua de lungă. Iar la final, aroma şi gustul magiunului de Topoloveni sunt de nedescris.

Înainte de 1989, magiunul din Argeș era gustat mai mult de străini, mai puțin de români. Aproape toată producția mergea la export.

Gheorghiţă Boţârcă, primarul din Topoloveni: „În perioada de dinainte de 89 magiunul de Topoloveni nu ajungea în România, atât de bun era pentru că îl cumpărau cei din vest la butoaie, astfel că în România nu se comercializa, îți era interzis să consumi din produsul tău”.

Acum, două fabrici cu tradiție de la începutul anilor 1900 fac din nou magiun ca pe timpul străbunicilor. În zona Topoloveniului, tradiția se ține aproape în fiecare gospodărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce ar trebui să pui un pahar cu apă și un șervețel în chiuvetă înainte să pleci în concediu
Digi FM
O legendă a sportului a mințit că are cancer și a obținut sute de mii de euro. Cum a folosit un cablu de...
Pro FM
Selena Gomez, în lacrimi după nunta cu Benny Blanco: „M-am căsătorit și apoi plângeam, convinsă că o să mor...
Film Now
Pamela Anderson, declarații explozive despre Sylvester Stallone: ”Mi-a oferit un apartament și o mașină ca să...
Adevarul
Masacrul din defileu, prima mare victorie românească împotriva ungurilor. Cum și-a bătut joc primul voievod...
Newsweek
EXCLUSIV Casa de Pensii anunță că toate programele informatice funcționează. Când vin pensiile recalculate?
Digi FM
În decembrie colorați ouăle de Paști". Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împodobit deja bradul de Crăciun
Digi World
Secretul pentru o omletă perfectă, dezvăluit de un chef cu stea Michelin: „Trei ouă, nu patru și niciodată...
Digi Animal World
Și-au lăsat câinii la un hotel în ziua nunții, dar când s-au întors acasă au avut parte de o surpriză. Ce...
Film Now
Sunt prietene de 25 de ani. Reese Witherspoon a „plâns” din cauza nedreptăților la care a fost supusă...
UTV
O mănăstire veche de 400 de ani a fost vândută la prețul unei pizza. Noul proprietar vrea să o transforme...