Sari la conținut

Gwyneth Paltrow a lansat un parfum cu „proprietăţi tămăduitoare”

Actriţa Gwyneth Paltrow a lansat primul ei parfum, denumit Edition 01, despre care vedeta americană spune că nu conţine ingrediente artificiale şi că ar avea proprietăţi tămăduitoare, informează contactmusic.com.

Gwyneth Paltrow

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Artista americană, care şi-a lansat deja propriul brand de produse de machiaj şi de îngrijire a pielii, a dorit să se extindă şi în domeniul parfumurilor, concepând un produs diferit de cele existente pe piaţă, potrivit News.ro.

„Parfumurile pe care eu le-am folosit până în acest moment din viaţa mea erau în cel mai bun caz «deloc transparente» şi în cel mai rău caz foarte toxice”, a dezvăluit Gwyneth Paltrow pentru Elle.com.

Artista spune că acesta a fost motivul pentru care a luat decizia de a crea propriul ei parfum, pe care îl consideră „sofisticat, complex, frumos şi, de asemenea, deloc dăunător”.

Parfumul şi lumănările Edition 01 reprezintă primele articole dintr-o serie mai amplă de produse odorizante care sunt inspirate din cele patru anotimpuri. Parfumul Edition 01 este inspirat de iarnă.

„Îmi place sentimentul de intimitate al iernii, acea apropiere a familiei care vine odată cu acest anotimp. Toată lumea stă în casă, împreună, citind pe canapele”, a adăugat vedeta americană. Artista speră că noul parfum îi va face pe cumpărători „să îşi reamintească momentele când stăteau în faţa unui şemineu dintr-o biblioteca sau sufragerie”.

Noul parfum, creat de Gwyneth Paltrow în colaborare cu Douglas Little, are arome de fum, chiparos, tămâie, vanilie, lavandă, cuişoare, ienupăr şi coajă de stiracee.

„Unul dintre cele mai uimitoare lucruri pe care le deţin aceşti arbuşti şi ierburi, care cresc natural în natură, au dintr-un anumit punct de vedere mistic proprietăţi tămăduitoare”, a mai spus actriţa americană.

Gwyneth Paltrow, născută pe 27 septembrie 1972, a devenit cunoscută după ce a jucat în filmul „Seven” (1995), în care l-a avut partener pe Brad Pitt. După rolurile din comedia romantică „Dincolo de uşi/ Sliding Doors” (1998) şi thrillerul „O crimă perfectă/ A Perfect Murder” (1998), Gwyneth Paltrow a devenit celebră pe plan mondial graţie rolului din ”Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare in Love” (1998), care i-a adus premiul Oscar şi Globul de Aur. S-a remarcat apoi în filme precum „Talentatul domn Ripley/ The Talented Mr. Ripley” (1999), „O familie genială/ The Royal Tenenbaums” (2001), „Uşuraticul/ Shallow Hal” (2001) şi „Dovada/ Proof” (2005). Din 2008, actriţa americană interpretează rolul Pepper Potts, asistenta şi iubita personajului Iron Man din francizele cinematografice „Iron Man” şi ”The Avengers”.

Actriţa americană şi-a lansat în septembrie 2008 propriul site de lifestyle, Goop, unde publică frecvent sfaturi de viaţă, reţete culinare, opinii despre modă şi promovează diverse produse naturale.