Casual, dar cu bun gust. Cum nu ar trebui să te îmbraci de "casual friday"

Data actualizării: Data publicării:
barbat relaxat shutterstock_14995735

Cu siguranţă, toată lumea a auzit de "casual friday". Altfel spus, vineri, ultima zi din săptămână, în care putem renunţa la costum în favoarea unor haine mai relaxate. Cât de corectă este această regulă, aflăm dintr-un material Digi 24 şi DW.

În zilele de vineri, în jurul lumii, regulile vestimentare sunt uitate. De la funcţionari din bancă şi până la directori, bărbaţi în toată firea apar la locul de muncă îmbrăcaţi ca pentru plajă sau o seară relaxată cu băieţii. I se spune “vinerea casual”. Ei cred că este în regulă. Totuşi, potrivit lui Gerhard Elfers, nu este!

Gerhard Elfers: Vinerea casual. Nu există vinere casual. Cinstit vorbind, vinerea casual este un mit. Precum monstrul din Loch Ness. Sau un prânz gratuit. Sau oraşul Bielefeld. Verifică. Chiar nu există. De ce să-ţi scazi standardul vestimentar vinerea? De ce nu miercuri? Hai să facem miercurea ciudată, de ce nu? Este o conspiraţie împotriva bunului gust. Stilul casual este pentru acasă. Dacă eşti un bărbat de peste 35 de ani şi te uiţi la acest video, probabil ai înţeles de mult timp că arăţi cel mai bine într-un costum bine croit şi cu cravată. De ce companiile serioase şi de succes impun cu forţa acest nonsens angajaţilor… mă depăşeşte.

Nicio altă întrebare nu apare mai des la videoclipurile mele decât asta: Cu ce să mă îmbrac la vinerea casual? Un tip mi-a scris din Mexic şi mi-a zis că în firma lui nu ai voie să porţi costum în zilele de vineri.

Ce s-a întâmplat cu lumea? Dar vă înţeleg. Dacă trebuie să mergeţi casual, iată ce NU trebuie să faceţi.

Nu purtaţi ceva cu care v-aţi îmbrăca la plajă sau la sală. Nici adidaşi sau tenişi. Niciodată. Blugii, dacă sunt permişi de compania voastră stupidă, doar denim închis se potriveşte. Fără culori şterse, fără găuri, fără petice. Altfel – pantaloni de twill. În nuanţe de alb sau bej. Vara sau în zonele calde – în albastru. În zonele mai reci, flanelul gri este o alegere de bun gust. Şi vorbind de bun gust: un pulover pe gât este mereu un look casual. Merge perfect cu blazer albastru marin sau poţi să încerci şi unul gri, dar să fie simplu. Şi dacă te simţi foarte casual, poate o cămaşă cu nasturi la guler. Dar poartă o cravată. Una tricotată, subţire. Nu foarte strânsă. Ceilalţi membri ai Frăţiei Codului Vestimentar vor considera asta ca un semn de nesupunere civică împotriva tiraniei prostului gust numită vinerea casual.

Citește și:

Costum negru sau albastru închis? Cum trebuie să te îmbraci la primul tău interviu

VIDEO. Ghid pentru o barbă perfectă: sfaturi pentru bărbații eleganți

Reguli pentru bărbați eleganți. Cum îți asortezi șosetele corect

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri