Femeile din România, detronate de bărbați într-un domeniu surprinzător

Data publicării:
moda barbati designer maria simion
Reporterul Alexandra Georgescu și designerul Maria Simion Foto: captura TV

Bărbații cheltuie anual pe haine puțin peste 1 miliard de euro. Datele arată că, în ultimii ani, vânzările de haine pentru bărbați cresc mai repede decât cele pentru femei. În 2018, piața a avut o creștere de 10,5% faţă de 2017.

Bărbații români sunt din ce în ce mai pasionați de modă și trenduri. Potrivit Ziarului Financiar, bărbaţii câştigă mai mult decât femeile și sunt totodată cei care cheltuie mai mult. Nu cumpără mai multe produse, ci mai scumpe, brandul fiind un argument important.

De câte ori vezi un bărbat care e îmbrăcat frumos, nu zic la 4 ace neapărat, ochiul meu caută să descopere greșeala și de câte ori nu reușesc să găsesc lucrul ăsta, mă bucur foarte mult, înseamnă că bărbatul s-a îmbrăcat ca la carte. Ținutele într-adevăr bine conturate se observă de la 25-30 de ani încolo”, spune Alexandru Ciucu, designer.

Până acum ceva timp, bărbații se îmbrăcau doar ca să nu plece dezbrăcați de acasă, nu era o prioritate. Din ce în ce mai mult, bărbații se aranjează și pun preț pe cum se îmbracă și cu ce se îmbracă, sunt din ce în ce mai atenți la calitate. Unii bărbați au reușit să depășească doamnele. Avem bărbați care investesc mai mult decât clientele mele femei în ținute pentru ei”, arată Maria Simion, designer.

Pentru că bărbații sunt diferiți, designerii au grijă să creeze haine pentru toate gusturile.

„Un costum pentru ceremonie de zi, dar poate fi folosit si pentru vară ca și costum de business, el fiind un bleumarin-albastru. Avem un sacou, care în colecția asta are un buzunar secret. Acum nu mai e secret. În buzunar am pus un burețel pe care îl poți parfuma și în loc să te parfumezi peste tot, îl pui acolo și o să miroși a parfum într-un mod diafan”, explică designerul Alexandru Ciucu.

„Noi lucrăm foarte mult pe printuri digitale și tot ce avem pe printuri sunt colecții limitate, în ideea de a nu crea o uniformă și oamenii să se întâlnească îmbrăcați la fel. Avem printuri desenate de noi, le ducem, le printam. E o cămașă tunică, asimetrică”, adaugă designerul Maria Simion.

Și mall-urile sunt din ce în ce mai căutate de bărbații în căutare de obiecte vestimentare.

- Bărbații încep din ce în ce mai mult să se îngrijească, să poarte haine cât mai în trend, la modă, de firmă, confirmă un client.

- Și bărbații trebuie să fie la înălțimea femeilor, nu? spune un alt client.

- Câți bani dați lunar pe îmbrăcăminte? îl întreabă reporterul.

- Confidențial, mai ales că poate să vadă și soția filmarea, mă abțin.

***

- Ce face diferența între un bărbat bine îmbrăcat și unul îmbrăcat scump, dar prost?

- Cred că educația sau lipsa ei, depinde de care caz vorbim. Un bărbat bine îmbrăcat nu este neapărat să aibă toate piesele scumpe, spune designerul Alexandru Ciucu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri