"Infracţiuni" de stil pe care bărbaţii maturi trebuie să le evite. Cocul masculin: da ori ba?

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu coc
Foto: Shutterstock

Tunsoarea joacă un rol extrem de important într-un mediu de afaceri. Creativitatea în materie de frizuri e adesea o pantă alunecoasă pentru un profesionist. Sfaturi și ponturi într-un material DW și Digi24.

Cocul masculin merge la samurai, iar cozile sunt ok dacă eşti un hipiot bătrân sau un rocker. Afaceriştii şi artiştii din Europa cred că sunt cool - creative, rebele şi îndrăzneţe în acelaşi timp. Gerhard Elfers nu este de aceeaşi părere.

Gerhard Elfers: Sunt câteva infracţiuni de stil pe care bărbaţii maturi trebuie să le evite într-un cadru profesional. De fapt, lista este fără sfârşit. Dar nu am prea mult timp… aşa că să vorbim despre una dintre cele mai mari, ce zici?

Este coada. Sau echivalentul său la hipsteri - Cocul masculin. Sunt câteva exemple chiar din propria mea companie, DW.

De ce? Dar de ce? Să vă spun de ce NU. Ce vrei să transmiţi? Că eşti un rebel? Ştii ce? Nu eşti. Lucrezi pentru o firmă de asigurări. Casa ta e aproape plătită şi asculţi discurile cu Rolling Stones… la un pick-up de 3.000 de dolari. Tu. Nu. Eşti. Un Rebel. Doar arăţi neîngrijit. Şi un pic caraghios, să fiu sincer. Şi depăşit.

Sunt, ca de obicei, şi excepţii. Dacă eşti Karl Lagerfeld, de exemplu. Dacă îţi câştigi traiul conducând un Harley Davidson. Dacă vinzi narcotice unor clienţi minori. Dacă tribul sau religia ta îţi impun să porţi părul în coadă.

Dar dacă locul tău de muncă înseamnă că intri într-o clădire de birouri de mărime medie în fiecare zi, tunde-te!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri