Cu sau fără? Ce transmite lipsa cravatei din ținută

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_1081121528

Adesea percepută drept un detaliu sufocant de bărbații care nu sunt obișnuiți să poarte costum, cravata este totuși un accesoriu la care nu se poate renunța. De ce este indispensabilă, aflați dintr-un material DIGI24 și Deutsche Welle.

Fără cravată? Lideri din domeniul afacerilor, fără cravată? Cel mai bine îmbrăcat prezentator de business de la DW, Gerhard Elfers, este îngrozit. El spune că „un costum fără cravată este ca o ramă fără tablou.

Gerhard Elfers: Este un mare semn de întrebare care stă deasupra lumii afacerilor şi a întregii vieţi publice: Cu cravată sau fără? A devenit ceva comun să renunţi la ea. Chiar şi oameni deştepţi fac asta. Uite. Este el şeful de la Daimler. Se dă pe lângă membrii partidului Verzilor din Germania, vorbeşte de maşini electrice şi toate cele, încearcă să fie ca Mark Zuckerberg. Ce încearcă să spună prin această scenetă? "Uitaţi, înţeleg omul obişnuit. Sunt un pic Rock'n Roll”. Dar pentru că este şeful unei companii de top şi are peste 45 de ani, ceea ce transmite el de fapt e asta: "De fapt, toate astea sunt false şi ştiu că voi ştiţi şi nu-mi pasă". Din păcate, nu este singurul.

Deci, poţi să te duci la muncă, să te întâlneşti cu clienţi sau cu parteneri de afaceri într-un costum fără cravată? Răspunsul este: da, poţi. Dar nu ar trebui. Două motive. Unul, psihologic. Transmiţi că nu eşti sincer, că ai prefera să fii în altă parte, să faci altceva. Doi: estetic. Ţine cont că un costum este făcut să fie asortat cu o cravată. Fără cravată, arată de parcă porţi o ramă fără o pictură în ea.

Şi dacă eşti sărit de 40 de ani, aşa ca mine, nu face asta. Cel puţin în mediul profesional. Dacă eşti, să spunem, Daniel Craig - atunci da, poţi să faci asta. Dacă trasăturile tale faciale sunt mai puţin pronunţate, aşa cum sunt la restul lumii, poţi să scapi cu nişte înflorituri. De asemenea, să nu porţi cravată la costum a devenit o tendinţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri