INTERVIU Camelia Șucu. Personajul de film care a inspirat-o: "Pentru dorinţa ei de a răzbate, pentru că şi mâine este o zi"

Data actualizării: Data publicării:
camelia sucu digi

Banii pot cumpăra cele mai scumpe lucruri din lume, dar nu pot cumpăra stilul şi bunul-gust. Camelia Şucu, una dintre cele mai de succes femei din România, este și un model de stil pentru femeile care cred în ideea „simplitatea înseamnă sofisticat" sau invers.

Siguranţa financiară este extrem de importantă. Dar, un om cu adevărat fericit este un om sănătos şi înconjurat de familie, crede Camelia Şucu, una dintre cele mai prospere femei de afaceri din România. Am întâlnit-o săptămâna trecută, la showroom-ul său de mobilă.

Camelia Şucu: Recunosc, îmi place să trăiesc înconjurată de frumos. Îmi place să am mobilă frumoasă şi confortabilă. Îmi place să promovez acest lucru. Îmi place să am obiecte de design în casă, să am operă de artă, dar asta nu înseamnă că nu mă pot lipsi de ele.

Un om frumos este acela care ştie să trăiască ghidat de principii corecte, spune Camelia. Nu treci prin viaţă urmărindu-ţi doar propriile interese.

Camelia Şucu: Noi, românii, avem această grijă: să lăsăm în urma noastră ceva, să lăsăm copiilor noştri ceva. Ei şi în societatea noastră românească, care are problemele ei de societate, de tranziţie continuuă, întâlnesc oameni minunaţi pentru că nu sunt oameni care se mulţumesc cu puţin. Îşi doresc să facă lucruri nu pentru ei, ci pentru societate, pentru copii care nu sunt neapărat ai lor şi aceştia sunt oamenii care mă inspiră şi îmi pare bine că trăiesc printre ei.

De fapt, ceea ce contează cu adevărat sunt oamenii care îţi sunt mereu alături şi cei care te inspiră. Părinţii ocupă, aşa cum este şi firesc, un loc special.

Camelia Şucu: Dacă e să iau aşa într-o cronologie, mama mea pentru înţelepciune şi pentru răbdare, tatăl meu pentru veselie şi pentru felul în care a ştiut să ne facă cele mai mici bucurii. Le mulţumesc părinţilor mei pentru cei 7 ani de acasă. Pe parte profesională am întâlnit foarte mulţi oameni şi dacă e să numesc şi printre oameni pe care doar i-am întâlnit, dar nu foarte mult, pe Richard Branson, pe partea antreprenorială. Îl admir foarte mult. Este genul acela de antreprenor veşnic copil, veşnic nebunatic şi veşnic inovator. Scarlett O' Hara. Nu mi-ai zis că trebuie neapărat să fie un personaj non-fiction. M-a inspirat din adolescenţa mea pentru că atunci am deschis ochii pe ea şi pentru perseverenţa ei şi pentru dorinţa ei de a răzbate pentru că şi mâine este o zi.

Poţi călători în întreaga lume. Dar dacă nu ai cu cine împărtăşi bucuria unei vacanţe, amintirile nu au aceeaşi însemnătate. Fericirea nu se întâmplă în singurătate.

Camelia Şucu: Toate locurile îmi rămân în suflet pentru că în general merg împreună cu oameni dragi, cu familia. Chiar de curând am fost plecaţi în Maldive. Cum aş putea să spun că nu o să îmi rămână tot timpul acest loc frumos pentru că a fost frumos pentru că i-am văzut laolaltă pe părinţii mei şi pe nepoţii mei, adică străbunicii cu strănepoţii dansând. Sunt locuri care rămân frumoase pentru că povestea din locurile respective îţi spune ceva.

Deşi nu prea mai are timp să citească, există totuşi o excepţie. Camelia Şucu le citeşte nepoţeilor, seara la culcare. Iar când găseşte un pic de timp liber...

Camelia Şucu: Cărţile marchează un anumit moment în viaţa mea, în cariera mea, în profesia mea. „Pe Aripile vântului”chiar am mai recitit-o şi ştii când? În momentele în care simţeam că sunt debusolată, că sunt jos. Toţi avem momente de sus şi jos. Am trecut şi eu pe acolo. Cărţile lui Richard Branson pentru că mă încurajează când îmi mai pierd optimismul. Tot ce prind de Andrei Pleşu. Ileana Vulpescu...

Este uşor să ai stil atunci când situaţia financiară ţi-o permite? Nu întotdeauna. Bunul gust şi decenţa nu se cumpără cu bani.

Camelia Şucu: Stilul meu vestimentar? Ne naştem cu un stil. Mulţi ani după ce mă uitam în oglindă nu înţelegeam de ce nu îmi plăcea ceva, dar eram tânără, în anii mei 20-30 chiar şi peste, în care am căutat să văd care este stilul meu. Ce anume şi ce definesc eu stilul, (pentru) că nu-s profesionist. Stilul este acel mod de a te îmbrăca, dar şi de a sta, de a fi, care te face pe tine să te simţi bine, să fii asumat, să fii confortabil. Este cel mai important lucru într-un stil: să te simţi bine în pielea ta, confortabil. Mi-am căutat această relaxare şi acest confort foarte mulţi ani. Sunt anii noştri de tinereţe în care nu suntem sigure, siguri, chiar şi băieţii. Am avut norocul că am crescut printre haine foarte frumoase. Mama a lucrat la fabrica de confecţii şi tricotaje şi mergeam la centrul de creaţie. M-au ajutat foarte mult. Cu cât înaintezi în vârstă vine partea aia frumoasă în care nu eşti neapărat mai învăţat, ci mai asumat şi vine confortul odată cu experienţa. Încerc să fac să am un stil cât mai simplu. Îmi place foarte mult alb şi negru, însă întotdeauna îmi place să am câte un element care să inoveze.

Urmăriți emisiunea „Ultraviolet” în fiecare duminică de la ora 14:30, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri