(P) Totul despre Aperol: Diferența dintre Campari și Aperol

Data actualizării: Data publicării:
digi24 Aperol

În urma cu câțiva ani, Aperol Spritz a câștigat titlul de „băutura verii”, iar popularitatea sa a rămas. Băutura, cu nuanța sa distinctă de portocaliu intens, poate fi acum observată în meniurile din toată lumea. Dar te-ai oprit vreodată să te întrebi ce anume este Aperol, cel mai important ingredient al băuturii?

Iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le știi despre Aperol, cum se combină cel mai bine și care este diferența dintre Aperol și Campari.

Ce este Aperol?

Aperol este un lichior aperitiv portocaliu aprins, dulce-amărui, cu un conținut scăzut de alcool (11%). Aperolul, ca și alte aperitive, este menit să stimuleze pofta de mâncare și se consumă de obicei înainte de cină. Aperol este probabil cel mai bine cunoscut ca ingredientul principal al cocktail-ului popular Aperol Spritz.

Care este istoria Aperolului?

Frații Barbieri, Luigi și Silvio, au vrut să facă un aperitiv cu un conținut scăzut de alcool. După ani buni de jocuri, frații și-au făcut debutul la Târgul Internațional din 1919 din Padova, Italia. Numele „Aperol” provine din cuvântul francez pentru aperitiv, apéro.

Aperol nu a fost un lichior deosebit de popular până în anii 1950, când a fost dezvoltat Aperol Spritz. Aperol Spritz este un aperitiv preparat din trei părți Prosecco în două părți Aperol și un strop de apă sifonată, servit într-un pahar mare de vin cu o mulțime de cuburi de gheață și decorat cu o felie de portocală (sau, în Veneția, o măslină verde). Băutura a devenit parte integrantă a culturii din nord-estul Italiei, unde întâlnirea cu prietenii la Spritz este o obișnuință săptămânală și a consolidat locul Aperol în cultura cocktailurilor italiene.

După ce Grupul Campari a achiziționat Aperol în 2003, marca a lansat o campanie de marketing care a adus Aperol Spritz din nordul Italiei și în restul lumii. Datorită acestui efort, Aperol este acum o băutură de renume mondial.

Ce este un aperitiv?

Dacă ai petrecut vreodată timp într-o cafenea europeană, probabil că ești familiarizat cu ideea de a savura ceea ce se numește „aperitiv” înainte de masă. Aperitivele acționează de fapt ca un stimulent al poftei de mâncare. Tot felul de vinuri, lichioruri și alcooli, inclusiv Aperol, sunt în zona aperitivului. Nu este neapărat un tip de alcool, ci mai mult o categorie de băuturi care sunt cel mai bine savurate înainte de masă.

Ce se găsește în Aperol?

Rețeta Aperol este extrem de secretă, dar include ulei de citrice din portocale dulci și amare, rubarbă, rădăcină de gențiană și scoarță de cinchona. Celelalte ingrediente rămân un mister. Aperol se face conform aceleiași rețete secrete, care nu s-a schimbat de la începutul băuturii, adică din 1919.

Care este diferența dintre Aperol și Campari?

Aperol și Campari sunt adesea confundate una cu cealaltă, deoarece ambele sunt aperitive italiene viu colorate, vândute în sticle înalte de sticlă.

Culoare. Poți face diferența dintre Aperol și Campari prin nuanța portocalie strălucitoare a primei băuturi. Campari, pe de altă parte, este roșu purpuriu.

Gust. Aperol este mai dulce decât Campari, care are un profil distinct de aromă amară, esențial pentru cocktail-uri precum Negroni și Boulevardier.

Conținutul de alcool. Aperol are un conținut redus de alcool (11% ABV), în timp ce Campari are un conținut mult mai mare de alcool (20,5-28,5% ABV, în funcție de locul în care este vândut).

Cum și când se consumă cel mai bine Aperol?

Deoarece este un aperitiv, Aperol este consumat în mod tradițional înainte de mese, dar, în zilele noastre, oamenii de la Campari spun că este o băutură ideală în orice moment al zilei datorită conținutului său scăzut de alcool de 11%. Se pare, de asemenea, că există un motiv pentru care Aperol Spritz este atât de popular, și anume că această băutură este cea mai bună modalitate absolută de a savura Aperol. Aperol Spritz este o băutură ușor de făcut amestecând Aperol cu Prosecco și un strop de sifon într-un pahar de vin plin de gheață și o felie de portocală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri