Sari la conținut
News Alert

CASMB: 90.000 de carduri de sănătate mai sunt de distribuit dintre cele 180.000 care au fost returnate

„Mai mult de 700-800 de solicitări zilnic nu pot fi rezolvate. Trebuie semnat, verificat”, a afirmat șeful CASMB.

Gheorghe Iana a spus că foarte multe cereri pentru eliberarea cardului au fost înregistrate în ultimele zile. „În ultima săptămână, solicitările au crescut foarte mult și capacitatea instituției nu permite să fie toate eliberate în aceeași zi”, a explicat reprezentantul CASMB.

„Din decembrie, CASMB a început să distribuie cardurile returnate. Am făcut și o platformă on-line de solicitări. Am acceptat solicitările și la sediul Casei”, a mai afirmat Gheorghe Iana, adăugând că la început se eliberau zilnic 150 de carduri pe zi, în prezent ajungându-se la aproximativ 700-800 pe zi.

Vicepreședintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Alin Costache, a reamintit, pe 22 aprilie, la Arad, că, de la 1 mai, folosirea cardului de sănătate devine obligatorie, el prezentând totodată, într-o conferință de presă, situația implementării acestuia la nivel național.

„Până în acest moment, la nivel național au fost distribuite 13,5 milioane de carduri. Ne-au fost returnate de către Poșta Română 500.000 de carduri pentru că adresantul nu a fost găsit din varii motive la domiciliu, mai rămânând, de asemenea, de emis alte 400.000 de carduri, acestea deservindu-i pe asigurații care au intrat în sistem din ultimul trimestru al anului 2014 până acum. Dacă, totuși, vor fi pacienți care nu vor avea card de sănătate, aceștia vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverințe eliberate de Casa de Sănătate”, a declarat Alin Costache.