Cum ne îngrijim tenul pe timp de iarnă

Data publicării:
03012013 20ten-41744

Inevitabil, frigul aduce odată cu el și o piele uscată, aspră și lipsită de strălucire. Din ce cauza?

„Întodeauna când e frig afară perspiră apa din piele, din cauza diferenței de temperatură. Mai ales dacă este și vânt, apa se evaporă mai ușor și atunci pielea pierde cantități foarte importante de apă”, explică Viviana Iordache, medic primar dermatolog.

„Principalul efect al sezonului rece asupra pielii e uscarea. Denumirea medicală pentru uscarea pielii este xeroza cutanată. Ce înseamnă? De la manifestări minime, descuamare, aspect tern, senzația de a ține, până la forme mai severe, la modul se eczematizeaza, începe să mănânce, se pot agrava niște probleme dermatologice deja existente, gen psoriazis, dermatita atopică”, spune Anca Pavelescu, medic specialist dermatolog.

Pentru a păcăli efectele gerului asupra pielii, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi simple.

„Să avem o cantitate suficientă de lichide băute în fiecare zi, trebuie să avem o alimentație corectă, pentru că în general iarna se mănâncă mai puține vitamine și alimente naturale. Odată cu trecerea timpului, pielea noastră își scade în mod fiziologic capacitatea de a-și sintetiza acidul hialuronic care ține apa în piele”, subliniază Viviana Iordache.

De aceea, este importantă și o hidratare corectă a pielii.

„În primul rând, trebuie să renunțăm la produsele pe care le folosim în mod obișnuit. Poate folosim loțiuni, lapte de corp, soluții mentolate care sunt foarte ușoare, ele nu mai sunt potrivite pentru sezonul rece”, spune Anca Pavelescu.

În perioada iernii folosiți creme care conțin acid hialuronic, lanolină și grăsimi naturale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri