Institutul Cantacuzino ar putea trece la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila

Data publicării:
institutul cantacuzino

Trecerea sub coordonarea Universităţii este ideea ministrului Educaţiei. O primă rundă de discuţii va avea loc săptămâna viitoare. Acum, implicarea universităţii se reduce doar la partea didactică.

Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila: Sunt activităţile de producţie, care trebuie să fie diversificate şi performante, sunt aspectele de finanţare şi personal medical de toate categoriile, şi de cercetare, şi de producţie, în aşa fel încât Institutul Cantacuzino să poată reveni ceea ce a fost cândva.

Însă operaţiunea de salvare se află în faza de numărătoare inversă.

Adrian Onu, directorul Institutului Cantacuzino: Dacă nu se concretizează în suficient timp ca până în septembrie să finalizăm toate studiile, nu vom mai putea produce niciodată vaccin. Odată pierdut un tren, trenul ăla nu se mai întoarce decât prin înregistrare centralizată la nivel european, cu costuri mult mai mari.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Încercăm să acoperim datoriile pe care institutul le are către furnizorii privaţi. Este o problemă de asigurare a cadrului legal prin care putem să finanţăm activităţile institutului şi îndeosebi activitatea de producţie.

La Institutul Cantacuzino mai lucrează 500 de angajaţi, din 1.600 câţi erau acum 25 de ani. Cei mai mulţi specialişti au plecat după ce activitatea instituţiei s-a blocat. Cei rămaşi au fost plătiţi în ultimele luni cu salariul minim pe economie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri