Investiţii mari la Spitalul Municipal Lugoj, dar nu pentru pacienţi

Data publicării:
spital lugoj

Medicii de la Spitalul din Lugoj spun că sistemul de videoconferinţă a fost cumpărat special ca să comunice mai uşor cu specialiştii din Ungaria, care le pot da sfaturi în privinţa rezolvării unor cazuri grave. În acest timp, pacienţii se plâng de condiţiile în care sunt trataţi.

„A fost soacră și a cumpărat tifoane, seringi, toate de la A la Z”, spune o pacientă a spitalului.

„Atâția bani pentru ceva care nu e util, nu e musai. Fără asta se putea, nu? Să bage în altceva. În medicamente, în mâncare pentru bolnavi”, consideră o altă pacientă.

Când vine vorba despre alte investiţii, medicii spun că vor veni şi acestea, dar nu pot oferi un termen concret.

„Medicii din cadrul secției de ATI au organizat un eveniment care a condus la strângerea de fonduri pentru această secție. Să speram că în viitor se va achiziționa tot ce este nevoie”, spune dr. Dan Doran, medic specialist la Spitalul Lugoj.

În vreme ce medicii au investit într-un sistem modern de comunicare, pacienţii secţiei de terapie intensivă stau în paturi donate de mai multe ONG-uri. Cât despre sisteme noi de monitorizare a stării bolnavilor, ele vor fi cumpărate cu bani obţinuţi după organizarea unui spectacol caritabil, în urma căruia s-au strâns 20.000 de lei.

„Nu sunt monitoare să zicem de firmă, cel mai performant este în jur de 11.000 de lei. Este o dotare proastă (în secția ATI - n.r.), avem monitoare unele defecte”, afirmă dr. Dan Cliciovan, medic specialist la Spitalul Lugoj.

Pentru a fi dotată corespunzător, secţia de terapie intensivă a spitalului Lugoj ar avea nevoie de 100.000 de euro, spun medicii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri