Spitalele din România, salvate de donații

Data publicării:
copil la spital mfax

Și asta în timp ce România ocupă primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, cu zece decese la o mie de copii născuţi vii.

Asociația „Salvaţi Copiii” a strâns peste un milion de lei din donaţii, bani care au fost folosiţi pentru a dota cu echipamente medicale performante peste cincisprezece maternităţi din ţară.

Aceste echipamente vor ajuta la salvarea a 327 de copii şi vor asigura ca 380 de naşteri să se desfăşoare în condiţii normale”, spune Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Asociației „Salvați Copiii”.

Prima zi de viaţă este cea mai importantă în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale acestor bebeluşi.

Autorităţile ştiu că maternităţile au multe lipsuri, dar se pierd în proceduri lungi. „În momentul de faţă, procedura este spre finalizare, săptămâna aceasta se va introduce pe sistemul de achiziţii publice toate materialele, medicamentele şI echipamentele care sunt necesare”, spune Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În România, mor anual în medie 1900 de copii înainte să împlinească vârsta de un an, adică unul la fiecare cinci ore. Printre cauzele ce duc la o naştere prematură se numără şi faptul că evoluţia sarcinii nu este urmărită de medicul specialist, dar şi, în unele cazuri, vârsta tot mai fragedă la care unele fete devin mame. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri