Adrian Ghenie, primul tablou vândut în România

Data publicării:
pictura

Primul tablou vândut în România al pictorului român Adrian Ghenie a fost cumpărat ieri la Licitaţia de Toamnă - "Mari Maeștri ai Artei Românești". Lucrarea denumită „Christ" a pornit de la prețul inițial de 12.000 de euro însă a fost vândută cu o sumă de peste 10 ori mai mare. Și opere ale altor pictori români de renume precum Nicolae Tonița şi Sabin Bălașa au fost licitate aseară până la sume de zeci de mii de euro.

Până la 125.000 de euro a fost licitată pictura lui Adrian Ghenie ce îl întruchipează pe Iisus răstignit pe cruce.

Valeriu Sângiorzean, director de marketing: "O vedetă, să-i spunem așa, a artei plastice românești, dar și a licitației din seara asta: Adrian Ghenie.”

Și opera „Fetița cu bonetă albă" a lui Nicolae Tonița a fost foarte apreciată. De la prețul inițial de 38.000 de euro, pictura a fost licitată până la 60.000 de euro.

„Este o parte importantă a identității româniei și cred că multe din aceste opere de artă au fost ținute, mai mult sau mai puțin, ascunse de public. Iubesc să vin la astfel de evenimente pentru că descoperi istoria României și evoluția acesteia ca țară europeană, sicer, " a spus un participant la licitaţie.

„Ei bine, tabloul meu preferat este cel foarte mic semnat de Grigorescu, care este chiar acolo în spate. Îl voi admira pentru ultima oară și îl voi lăsa să plece la o persoană care îl apreciază și îi cunoaște adevărata valoare... Așa că, drum bun!" a adăugat altul.

În colecția scoasă la licitaţie, una dintre lucrările de început de carieră ale lui Constantin Brâncuși, un scaun sculptat din lemn de nuc, a fost propusă spre licitație cu un preț inițial de 50.000 de euro. Totuși, publicul prezent nu a fost interesat de obiectul de artă. La licitație au fost prezentate peste 100 de lucrări făcute de mari pictori români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri