Ștefan Bănică jr., invitatul Iulianei Ciugulea la „Conversații esențiale”

Data publicării:
15112012 20ciugulea-33591

Ştefan Bănică jr. este un personaj despre care s-ar crede că publicul ştie tot. S-au scris şi se scriu sute de rânduri, de articole prin presă despre cariera lui, despre familia lui, despre iubirile lui. Știm despre el că este fiul marelui Ştefan Bănică, soţul Andreei Marin, că este actor al Teatrului de Comedie, creator de spectacole, că are doi copii etc. Dar poveştile copilăriei lui, ce fel de copil a fost vedeta noastră, ce relaţie a avut cu tatăl său, cât de bântuit este de amintiri care îl fac să zâmbească sau să se întristeze, cum au fost începuturile pe scenă, toate aceste lucruri sunt prea puţin sau poate deloc ştiute.

| DIGI24
CONVERSAȚII ESENȚIALE. Ștefan Bănică jr., de vorbă cu Iuliana Ciugulea | DIGI24

Iuliana Ciugulea a încercat (şi a şi reuşit) să demonteze imaginea de „dur” a lui Stefan Bănică Jr. şi l-a provocat la o discuţie sinceră, dar deloc uşoară, despre lucruri nespuse încă. Şi aşa a aflat că micul Ştefan nu a avut parte de prea multă susţinere sau încurajare din partea părintelui său şi, pentru că lucrul ăsta l-a marcat, evită să facă la fel cu propriul său băiat.

O altă amintire care îl face pe Ştefan Bănică să zâmbească este cea legată de admiterea sa la facultatea de teatru unde, zice el, a fost vorba doar despre un imens noroc. Totuși, n-avea nici 18 ani, era cel mai tânăr student.

Multe alte amintiri din perioada primilor săi ani la Teatrul Bulandra, relaţia cu unii dintre colegii actori care l-au ajutat la începuturi, ca Emilia Popescu sau Claudiu Bleonţ, poveşti legate de ceea ce se numeau pe vremuri „şuşe”, la care mergea prin ţară cu Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu sau Oana Sârbu, dar şi multe alte evocări emoţionante, toate creionând un altfel de Ştefan Bănică Jr. sâmbătă, la ora 20.10, la „Conversaţii esenţiale”, pe Digi 24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri