TIFF 2013. Producătorul Nik Powell a dat startul Transylvania Talent Lab

Data publicării:
powell 1

Corespondenţă de la Cluj de la Ruxandra Grecu, reporter „Ca-n filme”  

Douăzeci de cursanţi de toate vârstele, din medii diferite, din oraşe diferite din România sunt instruiţi de profesionişti din domeniul filmului pentru a-şi „creşte” proiectul cu care au aplicat.

Pentru că suntem curioşi din fire şi pentru că vrem să aflăm cât mai multe despre cum se fac jocurile în lumea filmului, noi, echipa „Ca-n filme”, ne-am dus să asistăm la primul masterclass din sesiunea 2013, cel susţinut de producătorul Nik Powell.

L-am descoperit pe unul dintre primii parteneri de afaceri ai multimiliardarului Richard Branson, cel din spatele imperiului Virgin, ca pe un producător de film deloc arogant, care îmbină informaţia – cele „30 de lecţii” pe care le-a învăţat în cariera de până acum.

Prima lecţie, de pildă, a fost un proverb coreean: „Oamenii nu scuipă pe o faţă zâmbitoare”, până la câteva „perle” de la Branson, cu care a fost prieten din copilărie. A povestit cum i-a acordat o şansă unui regizor începător, Sam Raimi, pentru un film cu o cabană din pădure („Evil Dead”), care a ajuns ulterior să facă miliarde de dolari cu trilogia „Spiderman”.

Sau cum a fost singurul care a mai rămas în sală după proiecţia filmului „Blood Simple”, debutul fraţilor Coen şi singurul care a crezut în acest lungmetraj. Fraţii Coen au câştigat mai apoi patru Oscaruri.

O altă lecţie importantă – şi amuzantă – venită de la Nik Powell, a fost că „niciodată nu trebuie să te cerţi cu nimeni”. El le-a dat drept exemplu pe două foste iubite care i-au adus proiecte foarte bune în atenţie.

Pentru că nu ne-am săturat după masterclassul de două ore, am vorbit apoi şi faţă-n faţă cu Nik Powell. Puteţi să vedeţi ce ne-a spus în emisiunea de duminică, de la 16.20, pe Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri