Sari la conținut

Bodo (Proconsul), exclusiv pentru DigiFM: „Știu vreo 500 de coveruri”

O voce inconfundabilă, un personaj controversat, un activist convins şi, mai nou, tată. Acesta este Bogdan Marin, solistul trupei Proconsul, cunoscut tuturor ca Bodo, pe care Bogdan Miu şi Cătălin Striblea, matinalii Prima Ediţie, l-au primit în studioul DigiFM în acestă dimineaţă.

Într-o discuţie deschisă şi prietenoasă, realizatorii de la DigiFM au aflat detalii unice despre cei doi copii adoptaţi de solist împreună cu soţia sa, au analizat situaţia trupelor de cover şi l-au pus pe invitat să joace noua rubrică a matinalului, „Întrebări şi Provocări”.

Am aflat astfel că cei doi băieţi ai familiei Marin, de patru şi cinci ani, dovedesc deja talente artistice. Băiatul cel mare, Daniel, are propriul lui set de tobe profi, iar cel mic se laudă cu un glas special.

Puţini ştiu însă că cei doi copii sunt adoptaţi de mai bine de trei ani. Bodo şi soţia sa au ales să adopte doi fraţi tocmai pentru a nu-i despărţi. „Fraţii e bine să rămână împreună”, a spus artistul care, de asemenea, ne-a mărturisit că fiecare zi cu cei doi copii ai săi este o bucurie.

Întrebat dacă puştii cântă şi coveruri, Bodo a râs. „Înţeleg despre ce vorbeşti”, a răspuns el. „Sunt prieten cu Tudor şi, chiar dacă şi eu am început cu cover-uri, sunt convins că Tudor Chirilă a vrut să transmită un mesaj ok. Să încurajeze pe cineva. Dacă n-a ieşit în conjunctura respectivă, nu e vina lui. A vrut doar să încurajeze persoanele respective să fie creative,” a adăugat Bodo.

„Eu cânt câteodată cover-uri. În anii ’90, după ce activasem mult pe vapor şi abia ne întorsesem din Suedia – apropos, acum ştiu vreo 500 de coveruri, dacă mă trezeşti noaptea din somn trebuie doar să-mi aduc aminte primul vers şi le ştiu – aveam un biblioraft plin de texte, în engleză. Eram în Suedia şi trebuia să cântăm în engleză, că să ne înţeleagă.”

Rubrica „Întrebări şi provocări” a scos la iveală cum „agăţa” vocalistul trupei Proconsul în tinereţe. „Când eram puştan, în Costineşti, ţin minte că incercam “să agăţăm” fetele şi purtăm un căţeluş în braţe şi le ziceam că e de vânzare. Era maidanez…dar le ziceam că e pudel.”

De asemenea, întrebat pe cine preferă ca preşedinte, între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, Bodo l-a ales pe fostul său socru, despre care spune că este cel mai fairplay om pe care l-a cunoscut în viaţa lui.

„Am rămas prieteni”, ne-a spus el.

La ultima întrebare am aflat şi care este cel mai mare regret al lui Bodo. Regretă că după ce trupa Proconsul a câştigat Cerbul de aur, în 2001, nu a beneficiat de o promovare mai intensă.

La finalul vizitei, Bodo a primit o invitaţie unică de la colegul Lucian Mîndruţă care, în glumă, făcând referinţă la burticile lor de tătici, l-a chemat să facă echipă la biathlon, cu probele ciclism şi sumo.