Sari la conținut
News Alert

Casa viitorului, varianta designerilor români

Trei piese de mobilier într-una singură. Şi asta fără niciun pic de adeziv. De doi ani, Nicu împreună cu alţi trei prieteni confecţionează mobilier din carton ecologic. Pe ideea „nevoia te învaţă”, pasiunea s-a născut din dorinţa de a-şi face viaţa mai uşoară.

Nicolae Baciu, expozant:M-am tot mutat periodic şi era foarte greu să mut piesele de mobilier cu care aranjasem casa. Am decis că am nevoie de ceva mult mai mobil, mult mai uşor de demontat şi de împachetat.

Aşa s-a născut un fotoliu ca un puzzle. Încurajat de aprecierile prietenilor, designerul a transformat pasiunea în afacere. O astfel de piesă costă 250 de lei. Şi clienţi se găsesc.

Aş lua pentru că sunt uşoare şi faci curat foarte uşor. Prefer un material din ăsta decât plastic sau altceva”.

Îmi place că sunt lucruri personale, făcute cu drag, se vede că au pus pasiune în ele”, spun cei care au vizitat târgul de amenajare interioară.

Într-o casă a viitorului, lângă fotoliul eco poate sta leagănul de interior sau căsuţa de păpuşi cu rol de cameră a copilului.

Doru Dumitrescu, expozant: Poţi să faci sport, să te relaxezi, să citeşti o carte, să dai copilul în leagăn sau să faci sport de recuperare fiziologică.

Mihai Roşca, expozant: Copiii pot interacţiona cu ea şi pot schimba aranjamentul la cinci module care formează acest ansamblu pentru păpuşi.

În acest sfârşit de săptămână, treizeci de designeri români şi-au prezentat la Bucureşti cele mai noi idei de amenajare interioară. Ei vor să le ducă apoi şi la alte târguri de profil, din Europa.