Cătălin Nunu, despre provocările din radio și televiziune

Data publicării:
catalin nunu

Cătălin Nunu a crescut în secuime, în Harghita, iar asta spune că a fost prima sa experiență multiculturală de bună calitate, pentru că aproape toți prietenii săi erau maghiari. „ Am crescut printre ei, îmi sunt dragi, și mi-am dat seama cât de bine mă integrasem acolo abia în momentul în care am plecat”, își amintește el.

În copilărie, Cătălin voia să devină pe rând medic, apoi a vrut să fie avocat sau jurnalist. „În liceu mergeam la multe sesiuni de ceea ce astăzi numim debate. Dar, erau de fapt întâlniri faine, cu alți colegi, în care profesorii ne provocau la câte un duel cu argumente pe diverse subiecte. Așa a apărut ideea de avocatură, până când într-o zi una dintre profesoare mi-a spus că ar trebui să mă gândesc la jurnalism ”, povestește Cătălin.

Cu aceast nou obiectiv, colegul nostru a descoperit mai întâi radioul: a pus pe picioare radioul liceului și și-a făcut propriul post de radio online în cartier.

La Cluj, unde și-a terminat studiile, direcția era deja stabilită: va face jurnalism. Pasiunea sa pentru radio se vedea și profesorii l-au susținut. A fost alături de cei care au pornit primul post de radio școală al unei universități din țară. „Studenții învață cum să facă radio acum acolo, este un loc minunat, cu profesioniști, cu foarte mult potențial și de unde au plecat colegi jurnaliști. Au fost multe colaborări cu radiouri din țară și schimburi de experiențe cu radiouri din alte țări, ba chiar postul a fost inclus în rețeaua europeană de radiouri studențești, Euranet”, spune Cătălin.

Prima provocare jurnalistică al lui Cătălin Nunu a fost la ProFM Campus, unde avea o emisiune cu specific studențesc. “M-am ferit de televiziune pentru că mă lipisem de starea de spirit din spatele microfonului de radio e un confort pe care nu am crezut că îl voi găsi în televiziune”, spune el. Dar surpriza a venit la scurt timp, când s-a înființat Digi24 Cluj-Napoca și a fost printre primii angajați ai postului. Au urmat câțiva ani în care a fost corespondent în regiune, iar când a apărut DigiFM, s-a mutat la București.

La puțin timp, a început proiectul „Banii în mișcare”, la Digi24. „Am învățat mult din mers. Piața de capital, investitorii, evoluțiile companiilor se află în atenția unui anumit public. Dar cred că am reușit să îi facem cel puțin curioși și pe cei care nu urmăresc fenomenul. Educația financiară poate contribui la bunăstare și e intrigant când vezi cum o declarație greșită poate mișca indicii pe bursă”, explică el.

Ultimii doi ani au fost pentru Cătălin au fost plini de provocări, A transmis de la diferite evenimente sau momente importante în viața unui jurnalist: vizita Suveranului Pontif, Summitul UE de la Sibiu sau provocarea Turist Acasă, proiectul care a arătat România turistică, iar astăzi prezintă Știrile Zilei în weekend, la Digi24.

Cătălin spune că timpul său liber zboară, mai ales atunci când se află în București, de aceea îi place să meargă acasă, acolo unde orele parcă intră în modul ardelenesc sau în destinații care au neapărat soare și mare. El adoră Maramureșul și îl consideră cel mai frumos loc din România. Când vine vorba de străinătate, spune că i-au plăcut Spania și insulele grecești. Dar dacă ar fi să numească o destinație de vis, aceasta ar fi Africa - își doreste să meargă într-un safari, în Maroc sau Emiratele Arabe.

„Îmi place să fiu competitiv, dar în mod constructiv”, argumentează Cătălin care ne-a mai dezvăluit că unul dintre hobbyurile sale este să vadă competițiile de raliu. Când vine vorba de cărți, a prins gustul celor cu teme economice, ultima este despre pariul unui multimiliardar împotriva piețelor de capital. “V-am spus că este un domeniu intrigant”, glumește el. Regimurile totalitare, țările închise sunt alte subiecte care îi stârnesc interesul, „puterea regimurilor autoritare te face să înțelegi cât de valoroasă și fragilă e democrația”, spune el.

Cătălin așteaptă de la viitor aceleași provocări care l-au determinat să aleagă meseria de jurnalist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri