DRAMĂ, COMEDIE, EMISIUNI DEŞTEPTE. BBC Knowledge şi BBC Entertainment mizează pe oameni

Data publicării:
15 2012bbc-38797

BBC Knowledge va intra în casele românilor în primele zile ale lui 2013, când sunt programate să înceapă emisiuni precum: „Secretele din spatele super-brandurilor” sau „Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang?”.

Emisiuni prin care BBC se aşteaptă să aibă mare succes în România. Însă emisiunea pe care pariază toţi directorii de programe de la Londra oricând, fără nicio emoţie este Top Gear.

„Top Gear este programul care are succes oriunde, în întreaga lume. Alte programe care merg bine ar fi: <The Secret Millionaire> şi <Undercover boss>. Am dezvoltat o strategie care arată aproape ca o listă de cumpărături, cu cerinţele pe care trebuie sa le întrunească un program pentru a fi difuzat unei audienţe internaţionale!, spune Tracy Forsyte, director de programe BBC Worldwide.

Acesta adaugă că realizatorii caută întotdeauna programe inteligente, care au atitudine şi personalitate: „Emisiuni deştepte din care înveţi ceva, care să însemne timp petrecut cu folos, nu timp pierdut, dar să fie totuşi un program de divertisment. Asta e ideea de bază: emisiunile noastre te informează, te educă, dar te şi distrag de la problemele de zi cu zi”.

În cele mai multe dintre producţiile BBC, rolul principal revine oamenilor obişnuiţi

Profesioniştii BBC cred că în aceste timpuri e mai important decât oricând ca oamenii de pretutindeni să se regăsească în poveştile spuse la televizor şi să simtă că nu sunt singuri, izolaţi în preocupările lor.

Trimisul special al Digi24 la Londra, Sanda Nicola, relatează că românii vor putea vedea pe BBC Knowledge acelaşi program oferit şi în Marea Britanie.

„Sunt programe de mare succes în Europa, care nu pot fi difuzate în Orientul Mijlociu, spre exemplu din cauza unor restricţii de natură culturală sau religioasă, dar noi vom putea avea acces la toate programele oferite. Subtitrarea celor două programe se va face gradual, din februarie anul viitor”, spune Sanda Nicola.

Ea adaugă că programul BBC Entertainment oferă dramă şi comedie în doze aproape egale.

Obiectivul BBC Entertainment - promovarea pe glob a culturii britanice şi a talentelor artistice din Regatul Unit

BBC Entertainment este urmărit în Europa, Africa, America Latină şi în ţări din Asia. Iar până acum, cele mai de success producţii s-au dovedit a fi serialele tv poliţiste, cu multă intrigă, cu multă acţiune.

Urmărind BBC Entertainment îi veţi cunoaşte pe cei mai talentaţi actori britanici ai momentului. Nu mai trebuie să asteptaţi să dea lovitura la Holywood ca să aflaţi despre ei. Îi vedeţi zilnic, la dumneavoastră acasă, pe BBC Entertainment.

„Cred că în acest moment comedia britanică e mai puternică decât oricând, iar noi oferim ce e mai bun. Avem şi stand-up comedy. De exemplu, există o emisiune care se numeşte <Live at the Apollo>, ce face o audienţă incredibil de mare la ora asta în Marea Britanie. Acesta este unul dintre programele noastre cheie”, dezvăluie Jon Farrar, director de achiziţii BBC Worldwide.

Comedia şi drama au pondere egală în grila BBC Entertainment

Miniseriile „Sherlock”, „Luther” şi „Dr. Who” au cucerit publicul de pe patru continente şi au adus recunoaştere mondială atât pentru actori, cât şi pentru scenarişti şi producători.

„Filmele de televiziune de astăzi sunt atât de inteligent făcute, aproape ca şi filmele de la Hollywood. Standardele de producţie sunt foarte ridicate, iar unii dintre cei mai mari actori ai lumii joacă în ele. Mă gândesc în mod deosebit la seriale precum <Sherlock>, care a câştigat câteva premii Emmy, Luther, cu Idris Elba în rolul principal, sunt programe foarte reuşite, care au atras o foarte mare audienţă, atât în Marea Britanie, cât şi la nivel internaţional. Suntem foarte bucuroşi că vor rula şi pe canalul nostru din România”, adaugă Jon Farrar.

BBC Entertainment este deja disponibil pentru dumneavoatră în reţeaua RCS&RDS. Iar realizatorii tv de la Londra vă transmit că programul de sărbători va fi un adevărat regal: spectacole cu superstaruri mondiale, ediţii speciale ale tuturor producţiilor consacrate şi un documentar cu totul şi cu totul aparte, avându-l ca prezentator pe Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei britanice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri