Sari la conținut
News Alert

În gazdă la Prinţul Charles

Într-o linişte deplină, la poalele munţilor Gutâi, unde semnalul telefonului mobil este doar o amintire, două case tradiţionale, din lemn, se pregătesc de oaspeţi. Din toamnă, turiştii care vor poposi aici se vor putea lăuda că au stat "acasă la Prinţul Charles".

20.000 de euro a investit moştenitorul coroanei regale britanice pentru ca vechile locuinţe să capete strălucirea de altădată.

„Prinţul vrea să le deschidă, să lucreze la ele şi să le facă, să le renoveze în stil tradiţional”, spune Anca Bud, administratorul caselor.

Cele două case aşteaptă vizitatorii în satul Breb, din judeţul Maramureş. Sunt la 50 de kilometri distanţă de Baia Mare. Oamenii locului promit de acum oaspeţilor că o să se simtă ca acasă. Camerele nu vor costa mai mult de 150 de lei pe noapte.

„Este o mândrie pentru că vin mulţi turişti aici, le place. Din Franţa, din Spania, din Italia. Pot să locuiască aici, să viziteze pădurea, Creasta Cocoşului, Gutâiul, să îmbrace haine ţărăneşti”, afirmă Anca Bud.

Localnicii din Breb nu îşi mai încap în piele de fericire că mica lor aşezare se numără printre locurile preferate al nobilului cu sânge albastru. Păstrează şi acum aminitirea vizitei făcute de prinţul Charles în Maramureş.

„Un om obişnuit mi s-a părut, era îmbrăcat obişnuit. Numai că am ştiut că e prinţul”.

În vizitele din Maramureş, prinţul Charles se va întâlni cu alt britanic, un fost paparazzo celebru, stabilit în România.

Prinţul Charles a venit pentru prima oară în România în 1998, şi de atunci a cumpărat mai multe domenii: conacul Apafi de la Mălâncrav, Sibiu, o locuinţă la Viscri, Braşov, patru în Valea Zălanului din Covasna şi două în Maramureş.