Mario Vargas Llosa, din nou în România. Scriitorul a jucat, la Cluj, în propria piesă de teatru

Data publicării:
mario varga

Înainte de spectacol, la intrarea in Teatrul Național din Cluj, scriitorul a împărțit autografe. Apoi a intrat în sala unde s-a jucat piesa "O mie şi una de nopţi". Mario Vargas Llosa a jucat și el in piesă, timp de aproximativ cinci minute.

La finalul piesei, Mario Vargas Llosa a urcat pe scenă, în aplauzele spectatorilor. Iar la finalul spectacolului a făcut declaraţii despre piesă.

„Mi-a plăcut foarte mult. Cred că este foarte personală, foarte originală tinerească, cu ceva umor şi, de asemenea, cu o tentă latino-americană. Mi- a plăcut. Actorii sunt foarte buni. Prestaţia a fost excelentă”, a spus scriitorul.

Spectacolul "O mie şi una de nopţi" este primul cadou pe care Mario Vargas Llosa l-a primit din partea gazdelor. Piesa spune clasicele poveşti ale Şeherezadei, în stilul deja consacrat de mare povestitor al autorului peruan.

Mario Vargas Llosa a fost actor în piesa sa şi în alte reprezentaţii susţinute pe scenele lumii.

Următorul moment important dedicat celebrul scriitor se va desfăşura în Aula Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca. Mario Vargas Llosa va primi titlul de Doctor Honoris Causa.

El este deja laureat al premieurlui Nobel pentru literatură.

Programul lui Mario Vargas Llosa în România se va încheia cu o sesiune de comunicări ştiinţifice, găzduită de scriitorul român Gabriel Liiceanu. Cei doi vor purta un dialog în faţa publicului, pe tema rolului pe care ar trebui să îl aibă ficţiunea în viaţa noastră.

Mario Vargas Llosa a mai fost în România în anii 1995 şi 2005, însă aceasta este prima sa vizită în ţara noastră de când a câştigat premiul Nobel pentru Literatură în 2010.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri